Smukfest politianmelder billethajer: Aldrig set lignende

Smukfest har politianmeldt billetsiderne Viagogo.dk og Stubhub.dk

Foto: Axel Schütt - Scanpix

Foto: Scanpix - Helle Arensbæk

Foto: Axel Schütt - Scanpix

1 af 3

Interessen for 2017-udgaven af Smukfest har været intet mindre end massiv. Billetterne blev udsolgt efter fire en halv time uden et eneste offentliggjort navn, men det har også givet billethajer blod på tanden.

På sider som Viagogo.dk og Stubhub.dk forsøger folk at sælge billetterne videre med vild fortjeneste. En billet kan stå i op til 6.000 kroner på siderne.

Det har fået Smukfest til at politianmelde de to sider. 

Læs også Smukfest-billetter handles til 5.000 kroner på nettet

- Jeg har været kasserer og solgt billetterne i 33 år, og jeg har aldrig oplevet forsøg på svindel i det omfang her før. De to sider blev politianmeldt her til middag, og de har fået et brev tilsendt med posten – for de har jo ikke engang en e-mailadresse, siger kasserer hos Smukfest Per Langpap til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det irriterer mig, at hvis man Googler Smukfest, så kommer en af deres sider op som noget af det første, siger han.

Baggrunden for politianmeldelsen er egentlig primært at sprede budskabet om, at desperate Smukfest-kunder skal holde sig væk fra billethajerne. 

Læs også Smukfest melder udsolgt: 27.000 billetter solgt på 4 timer

- Det skal blæses ud i landet. Man risikerer jo at købe luft, for det er ikke altid, de har en billet at sælge. Jeg forstår heller ikke, hvordan det overhovedet kan lade sig gøre at have vores endagsbilletter til salg, som vi ikke engang selv har sat til salg, eller prissat, endnu, siger Per Langpap.

Han fortæller, at de i fremtiden vil tage det op til overvejelse, om det skal kunne lade sig gøre at købe ti billetter til festivalen per kunde.

I mellemtiden håber han, at man kan slippe af med billetterne til overpris. Smukfest har introduceret deres eget returbillet-system, hvor man kan skrive sig på venteliste til en billet. 

- Det er virkelig noget, der fylder hos os. Det irriterer mig helt vildt, at vores kunder bliver udnyttet, siger Per Langpap. 

02:08

VIDEO: Efter sin største salgssucces nogensinde, får Smukfest kritik for sin måde at sælge billetterne på. Festivalen solgte op til 10 billetter ad gangen, og det får mange til at frygte, at størstedelen af billetterne er blevet købt af billethajer.

Luk video