Smuk torsdag: 20 mistede armbånd og tre ville snyde sig ind

Politiet på Smukfest fik en småtravl torsdag i bøgeskoven

Trods Smukfests ry for at være den artige festival, der hverken har problemer med ballade eller stoffer, var der arbejde nok til politiet på musikprogrammets anden dag i går, torsdag. 

Blandt andet måtte 20 personer se armbåndet forsvinde. 

De 19 af dem blev sigtet for at forbryde sig mod loven om euforiserende stoffer, da politiet var forbi et campingområde til en mindre razzia. Alle fik de klippet deres armbånd, for på Smukfest er der en politik om, at alle gæster, der bliver sigtet af politiet for kriminelle forhold involverende stoffer, får klippet deres armbånd. 

Læs også Smukfest aflaster sygehuse i Aarhus og Horsens

- Det er korrekt. Vi har sagt, at der er nultolerance overfor stoffer, og det er proceduren, siger talsmand Poul Martin Bonde fra Smukfest til TV2 ØSTJYLLAND. 

En 34-årig mand mistede også sit armbånd på Smukfest, efter at han rev en veninde i håret, da de havde været oppe og toppes. Han blev sigtet efter ordentsbekendtgørelsen og altså ikke for vold, men han mistede sit armbånd til festivalen, oplyser Sydøstjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Drone over Smukfest: Se de flotte billeder

Derudover var der godt med pres på hegnet, der holder ubudne gæster ude fra festivalen. 

Klokken cirka 22.00 blev en ung mand fra København taget på fersk gerning, da han forsøgte at hoppe over hegnet og ind til festivalpladsen. Den 21-årige mand blev tilbageholdt af nogle vagter og sigtet. 

Læs også Livredder ved Søbadet: Der er ekstra meget nøgenbadning

- Han må tage den lange tur hjem til København igen, siger Andreas Bryld Hansen, viceinspektør hos Sydøstjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Yderligere to unge mænd blev stoppet og sigtet for at forsøge at snige sig ind på pladsen - dog på lidt mindre lusket manér end den københavnske hegn-hopper. 

01:00

Se dronebilleder fra Smukfest i videoen her. 

Luk video