Se billederne: Danmarks smukkeste festival er nu Danmarks vådeste

Vejrguderne har ikke tilsmilet festivalgæsterne i Skanderborg denne gang. Både fredag og lørdag stod det ned i stænger.

Teltene på campingområdet Sølund stod under vand lørdag. Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

1 af 2

Gummistøvler, paraplyer og regnslag er for længst fundet frem på årets Smukfest, som i høj grad har været plaget af vejret. 

Både fredag og lørdag blev festivalen ramt af kraftige regnskyl, der har betydet at teltene i nogle områder er oversvømmede. 

Læs også Diller i lynlås og kæp i øret: Skadeshistorier fra Smukfest

Pumper og flis

På teltpladsen Skovlunden var der fyldt til randen, da festivalen åbnede. Nu er der på omtrent hver fjerde teltplads en smattet græsplæne frem for et telt.

Beboerne af de mange telte har simpelthen kastet deres gennemblødte tøj i ringen og er draget hjem til tørre underbukser og lune dyner.

Arrangørerne af Smukfest gør ellers deres bedste for at holde vandet væk. Pumper er sat til at flytte regnmængderne og våde områder forsøges dækket med flis, sand og grus.

Telte på Sølund blev sat under vand efter lørdagens massive regnmængder. Flere festivalgæster valgte imidlertid at få det bedste ud af situationen. Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

Regnvandet løb væk fra festivalområdet via en nyopstået bæk, som festivalgæsterne måtte hoppe over, for at komme tørskoet videre. 

Vandet stod højt mellem teltene på campingområdet Sølund efter regnskyllene fredag og lørdag. Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

Vandmasserne fik lørdag arrangørerne af Smukfest til midlertidigt at lukke nogle af indgangene til festivalpladsen, fordi det ville kræve en soppetur for gæsterne at vade igennem vandmasserne. Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

En sejltur på vandpytten mellem teltene på Smukfest. Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

Rytteriet var for flere festivalgæster en kølig og halvmudret soppetur værd. 

Foran Bøgescenerne stod publikum lørdag i vand til anklerne.