Rock-veteranerne Pretty Maids: Vi er aldrig i øvelokalet

Horsens-bandet Pretty Maids har været aktive siden 1981, men er still going strong

00:47

Lørdag spillede Horsens-bandet Pretty Maids på Smukfest, som de har gjort flere gange før. 

De rutinerede rockere har været aktive siden 1981, og to af medlemmerne, Ronnie Atkins og Ken Hammer, har været med hele vejen igennem. 

TV2 ØSTJYLLAND mødte Horsens-bandet backstage på Smukfest, hvor bandets fans havde fået lov til at stille dem spørgsmål. 

04:52

Når man tumler med en psykisk sygdom, er det ikke alle, der forstår, hvad man går igennem. Fordomme er med andre ord en del af pakken. Men det vil en gruppe psykisk syge udfordre på årets festival i Skanderborg

Luk video

Et af spørgsmålene lød: Til hverdag bor i langt fra hinanden. Øver i nogensinde, eller spiller i på rutinen? 

- Vi øver så lidt som muligt for at holde os så friske, som muligt. Nogle gange ringer vi rundt og siger, at vi spiller en ny sang på fredag. Andre gange siger vi ikke noget, så spiller vi bare en ny sang, og så er det jo sjovt med de nye, de må bare hænge på, siger guitarist Ken Hammer med henvisning til, at bandet har skiftet to medlemmer ud indenfor de seneste år. 

Læs også Saveus ærgrer sig over at måtte stoppe koncert på Smukfest

Faktisk har bandet slet ikke noget øvelokale, og hvis de havde, ville de aldrig bruge det.

Det er nemlig ikke nødvendigt at øve sig, når man har 15 studiealbums på samvittigheden, siger Ken Hammer.

Læs også Restaurant på Smukfest serverer mere end tre ton skaldyr

- Min far sagde engang noget til mig. Jeg sagde til ham, at vi skulle ned og øve, og så sagde han, om vi ikke skulle have startet med det for mange år siden, og det har han måske ret i. Der er ingen grund til at øve, vi bliver ikke bedre af det. Det ødelægger bare atmosfæren, siger Ken Hammer til TV2 ØSTJYLLAND. 

Se mere i videoen øverst i artiklen.