Gakkede krav: Stjerner vil have farvede sokker på Smukfest

De er udsat for lidt af hvert backstage på Smukfest

00:47

Kunstneres såkaldte 'riders', altså listen over ting, som kunstneren forlanger af deres spillested, kan nogle gange stikke lidt af.

Også på Smukfest, hvor Kristine Pontoppidan, formand for artistcare på Bøgescenen, har oplevet lidt af hvert.

Læs også Drone over Smukfest: Se de flotte billeder

- Ofte har vi nogle bands, der har nogle test-ting med i deres rider. Så står der måske 'blå M&M's' eller 'herresokker' i en eller anden obskur farve, og tit er det faktisk for at teste, om vi har læst deres rider. Så hvis den ting er der, så går de ud fra, at det hele er i orden, siger Kristine Pontoppidan. 

En af artisterne på årets Smukfest er Ida Corr, der i går indtog Bøgescenen. Hendes rider er dog noget mindre ekstravagant end de historier, der ellers kommer ud fra backstage.

Læs også Smuk torsdag: 20 mistede armbånd og tre ville snyde sig ind

- Der står lidt øl, lidt vand, lidt vin, lidt champagne og noget Ron Zacapa-rom, som vi skåler i, lige inden vi går på. Så er der lidt frugt, lidt sandwich, noget slik og chokolade. Små snacks, siger Ida Corr til TV2 ØSTJYLLAND. 

Som formand for artistcare på Bøgescenerne har Kristine Pontoppidan prøvet lidt af hvert, men vi skal ikke mange år tilbage for at finde den vildeste oplevelse.

01:48

Se mere om, hvad de udenlandske stjerner typisk har stående på rideren i videoen her. 

Luk video

- Det mest sindssyge var, da vi pakkede hele backstage ind i lilla stof, fordi Prince skulle komme. Han er så stor en artist at selv andre artister kan blive en lille smule starstruck, siger hun om Prince-koncerten, der foregik i 2013. 

Hun fortæller samtidig, at coconutwater en årgang var populært, ligesom mange af gæstestjernerne bestiller Dom Perignon-champagne.

00:39

Ida Corr fortæller om, hvad der står på hendes 'rider'. 

Luk video

- Og ellers er 'throat coat tea' noget, som er en genganger for alle de udenlandske artister, og det er lidt svært at skaffe faktisk, siger Kristine Pontoppidan. 

Throat Coat Tea er en te, der hjælper på stemmebåndet.

Se mere fra Ida Corr i backstageområdet i videoen øverst i artiklen.