Busselskab beroliger festivalgæster: Nu er busserne lovlige

Sydøstjyllands fandt mandag og tirsdag fejl på otte shuttlebusser, der bruges under Smukfest. Nu har de været til syn og er blevet godkendt

Det er busser af denne type, som bruges som shuttlebusser under Smukfest. Foto: Privat

Tirsdag offentliggjorde Sydøstjyllands Politi resultatet af en kontrol af busser, som bruges under Smukfest. Resultatet var desværre nedslående, da otte busser ikke blev godkendt, og syv af blev dem sendt til syn. Nu er der kommet styr på køretøjerne igen, melder den ansvarlige.

Det er PP Busselskab med indehaveren Haris Bahtijarevic, der står for de shuttlebusser, der tilbyder kørsel under festivalen.

Læs også Flere fejl på shuttlebusser til Smukfest

- Tre af busserne blev hurtigt godkendt af synsmyndighederne, og de resterende fire har nu også været til syn og kører igen. De er testet og blevet godkendt. Flere af dem gjorde vi slet ikke noget ved inden, så måske var der noget galt med politiets måleudstyr under kontrollerne, siger Haris Bahtijarevic til TV2 ØSTJYLLAND.

Småfejl på bremserne

Han medgiver dog også, at flere er busser er blevet repareret for fejl. Det var især på bremserne, som politiet fandt fejl.

- Det var efter vores mening småfejl på bremserne, som vores chaufførerne aldrig ville kunne mærke, siger Haris Bahtijarevic.

02:40

Se video fra åbningen af festivalpladsen søndag her. 

Luk video

Shuttlebusser er de busser, der transporterer festivalgængere mellem campingområderne og festivalpladsen.

Smukfest åbner officielt for musikken i dag, og 50.000 gæster ventes at indfinde sig i Bøgeskoven i Skanderborg i løbet af de kommende dage. 

Sydøstjyllands Politi bekræfter, at busserne må køre igen efter syn.