Vil tvinge serieklub til at spille pokalkamp - meldte afbud på grund af Smukfest

Torsdagens pokalkamp mellem Skive og Lystrup skal spilles, hvis det står til Divisionsforeningen. Ellers kan det få konsekvenser for Lystrup IF.

Lystrup IF er tvunget til at spille kampen mod Skive IK. Ellers kan det få store konsekvenser. Foto: Google Street View

Tidligere tirsdag formiddag kom det frem, at Lystrup IF blev taberdømt, fordi de ikke kunne stille hold til pokalkampen mod 1. divisionsholdet Skive IK på grund af Smukfest.

Men nu ser det ud til, at kampen mellem Lystrup IF og Skive IK alligevel skal spilles.

Læs også Lyn slog ned i Flemmings have og flækkede træ

DBU Jylland kom fejlagtigt til at taberdømme Lystrup IF, til trods for at det er Divisionsforeningen, der administrerer pokalturneringen. 

Derfor har Divisionsforeningen givet Lystrup IF besked om, at de skal stille et hold, ellers vil det få alvorlige konsekvenser for Lystrup IF i fremtiden.

Vi gør, hvad vi kan for at sætte et hold. Vi har sat himmel og jord i bevægelse.

Susanne Bisgaard Pedersen, formand, Lystrup IF

- Sådan er det i elitefodbold, man kan ikke trække sit første seniorhold, siger turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Risikerer bøde 

Lystrup IF arbejder lige nu på højtryk på at få stablet et hold på benene til pokalkampen. 

- Vi gør, hvad vi kan for at sætte et hold. Vi har sat himmel og jord i bevægelse, siger formand for Lystrup IF, Susanne Bisgaard Pedersen, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Yiming var tæt på at blive sendt ud af landet: Sådan går det hende i dag

Hvis klubben ikke stiller op, kan de som yderste konsekvens risikere at få bøder, og det er noget, der vil kunne mærkes økonomisk i en breddeklub.

- Det er klart, at bøder vil ramme en klub som vores hårdt. Vi er jo ikke en pengemaskine, så det vil kunne mærkes, hvis vi får en stor bøde eller bliver udelukket af pokalturneringen, siger Susanne Bisgaard Pedersen.

Stort frafald af spillere

Ifølge Skive Folkeblad blev Skive IK’s sportschef Rasmus Brandhof kontaktet af en holdleder fra Lystrup IF, som sagde, at man ikke kunne stille hold, fordi en stor del af spillerne skulle på Smukfest.

Læs også Sangerinden Pinks folk i flyulykke ved Aarhus Lufthavn

- Det er jo fuldstændig vanvittigt, det sagde jeg også til ham. Det er simpelthen for ringe, siger Rasmus Brandhof til lokalmediet.

Men ifølge formanden for Lystrup IF er det ikke hele sandheden bag Lystrup IF’s afbud. Efter denne sæson rykker førsteholdet nemlig ned i Jyllandsserien, og det har fået mange af førsteholdsspillerne til at søge andre græsgange hen over sommerferien i håb om at kunne spille på et højere niveau. 

Læs også Ny anholdelse i sag om angreb på Jens Stages lejlighed

Den massive spillerflugt gjorde det ikke muligt at samle et førstehold til pokalkampen. Derfor valgte man at kigge mod 2. holdet, hvor mange af spillerne allerede havde lagt sommerferieplaner til blandt andet Smukfest på kampdagen.

- De har jo ikke været forberedt på, at det var dem, der skulle spille. Derfor er det naturligt, at de har lagt andre planer, siger Susanne Bisgaard Pedersen. 

Det er normalt noget, der hører seriefodbold til. Det er ikke oppe i toppen, at problemet med at stille hold skal være.

Peter Ebbesen, turneringschef, Divisionsforeningen

Rykker sammen i bussen

Hos Divisionsforeningen kan de ikke mindes, at et hold før har været nødsaget til at melde afbud så sent i pokalturneringen.

- Det er normalt noget, der hører seriefodbold til. Det er ikke oppe i toppen, at problemet med at stille hold skal være. Man trækker aldrig sit første hold, det gælder både i superligaen og i serie 6, siger Peter Ebbesen.

Læs også Sikkerheden forbedres: Nu laves kaotisk strækning om

Lystrup IF har indtil på torsdag kl. 10.00 til at have fået samlet et hold.

- Jeg tror på, at vi rykker sammen i bussen og får sat et hold til på torsdag, siger formand for Lystrup IF Susanne Bisgaard Pedersen.