For første gang i seks år skal dansker dømme CL-kamp

Jakob Kehlet fra Aarhus bliver den første danske dommer siden 2012, der passer fløjten i en Champions League-gruppekamp

Jakob Kehlet med en løftet pegefinger. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

I onsdagens Champions League-opgør mellem ukrainske Shakhtar Donetsk og tyske Hoffenheim bliver det aarhusianske Jakob Kehlet, som skal passe fløjten.

Det fremgår af Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) dommerbesætning til kampene i første runde af gruppespillet i Europas bedste klubturnering.

Kehlet bliver dermed den første dansker i næsten seks år til at passe fløjten i en Champions League-gruppekamp. 6. november 2012 passede Peter Rasmussen fløjten, da Manchester City og Ajax spillede 2-2.

03:36

VIDEO: Her kan du se et interview med fodbolddommer Jakob Kehlet. Han så gerne, at sportsjournalister og eksperter satte sig mere ind i fodboldreglerne. Interviewet er fra maj 2018.

Luk video

Årets dommer i 2016

Metalist Stadion i Kharkiv får ud over Kehlet besøg af en større dansk dommerdelegation.

På linjerne skal Lars Hummelgaard og Heine Sørensen holde øje med offsidelinjen, mens Michael Tykgaard og Jens Maae skal holde øje med mållinjen og med forseelser i og omkring straffesparksfeltet. Christian Brixen skal være fjerdedommer.

04:44

VIDEO: Hvad er en god dommer? AGF's spillere og trænere sætter ord på, hvordan de ser den gode dommer. Videoen er fra maj 2018.

Luk video

Søndag eftermiddag dømte Jakob Kehlet i Superligaen, da Sønderjyske vandt 4-2 ude over Brøndby.

I 2016 blev Jakob Kehlet kåret til årets dommer i Danmark.

05:44

VIDEO: Hvad er en dårlig dommer? Ankersen, David Nielsen, Daniel A. Pedersen, Casper Højer og Backman sætter ord på det her. Videoen er fra maj 2018.

Luk video