Waterville fik stor ros af amerikanerne

De to østjyske vandvirksomheder, AVK og Kamstrup, blev mødt af begejstring i USA på grund af deres legomodel, som viser vandets kredsløb

For 14 dage siden kunne TV 2 | ØSTJYLLAND fortælle historien om et østjysk vandeventyr. To lokale virksomheder, AVK og Kamstrup, skulle på en amerikansk konference vise, hvordan vi her i Danmark er gode til at spare på vandet.

Til formålet havde firmaerne lavet en legomodel over vandets kredsløb - kaldet Waterville - og den måde at præsentere ideer på blev rost.

- Vi blev fremhævet som den bedste præstation blandt de 11 oplæg. Måden at præsentere kredsløbet på med vores legomodel var efter sigende suveræn. Flere af de deltagende senatorer ville gerne have den med hjem til deres stat, fortæller kommunikationschef hos AVK i Galten, Michael Ramlau-Hansen, til tv2oj.dk.

Østjyske virksomheder skal lære amerikanerne at spare på vandet

Til konferencen var der blandt andre repræsentanter fra præsidentens kontor, senatorer, den amerikanske brancheorganisation og universiteter.

- Nu har USA afsat 50 mia. danske kroner til forbedringsinitiativer, der skal nedbringe energiforbruget og lære amerikanerne at spare på vandet, siger Michael Ramlau-Hansen.

Behov for forbedringer

Under besøget fik AVK og Kamstrup i den forbindelse sat overliggeren for, hvor meget der kan spares på vandet.

- I Danmark har vi et lækagetab på mellem 5-8 %, når vandforsyningen kører optimalt. Derover er den på 25 %, så vi fik i den grad vist dem, at der er grobund for forbedringer, forklarer kommunikationschefen.

Aarhus Vand sætter prisen ned i 2016

Men fik AVK så ikke selv noget ud af besøget og den megen ros?

- Vi er i forvejen veletableret i USA, men det her kan alligevel åbne for flere og nye samarbejder. Kamstrup, som var med os derover, er nystartet i USA og kan den her vej igennem etablere sig, fortæller Michael Ramlau-Hansen.

Han kan samtidig afsløre, at legomodellen til maj skal et smut til Sydafrika, hvor de oplever de samme udfordringer med for højt vandforbrug.

Du kan herunder se indslaget, TV 2 | ØSTJYLLAND lavede om vandeventyret den 15. marts: