Vital sejr og konkurs redder FC Skanderborg fra nedrykning

FC Skanderborgs bedste fodboldherrer kan efter en nervepirrende kamp her til aften stadig kalde sig danmarksseriehold

00:28

Det var som taget ud af et fodboldeventyr på højde med det, Danmark var med i tilbage i sommeren 1992. På grund af et afbud – i dette tilfælde en konkurs – fik FC Skanderborgs bedste fodboldhold her til aften mulighed for at bevare deres status i danmarksserien, selvom holdet faktisk var rykket ud.

En konkurs hos FC Svendborg betød nemlig, at vinderen af en afgørende knald-eller-fald kamp mellem Skanderborg og SSV Højfyn ville redde sig. Det endte lykkeligt for det østjyske islæt i det opgør.

Der var på trods af, at kampen blev spillet i Give mødt flere Skanderborg-fans op på lægterne. 

Efter en skidt indledning kom FC Skanderborg bagud 1-0 efter 27 minutters spil, men kort efter pausen udlignede Shawn Rathcke Memory, og han skulle senere vise sig at blive en værdifuld herre.

Der blev ikke scoret mere i 2. halvleg, og derfor gik opgøret ud i forlænget spilletid.

Her viste de gulblusede profiler fra Skanderborg sig at være overlegne – muligvis også hjulpet godt på vej af et rødt kort, som en af de fynske modstanderspillere blev tildelt efter pausen.

Læs også Tidligere Horsens-profil fortsætter i 2. division

Først scorede Andreas Hjorthøj til 2-1 for Skanderborg, inden brandvarme Shawn Rathcke Memory med to scoringer lukkede kampen definitivt.

FC Skanderborg vandt altså 4-1, og dermed hedder det også danmarksserie for de østjyske spillere efter sommerpausen.

Øverst på siden kan du se billeder fra kampen og tilskuerpladserne. 

01:02

FC Skanderborgs træner Kasper Rasmussen fortalte her inden kampen, hvordan man som træner reagerer, når man pludselig får en uventet ny chance. 

Luk video