VIDEO: Fuld vanvidsbilist tæt på katastrofe på motorvej

Privat video viser vanvittig kørsel på motorvej

TV2 ØSTJYLLAND kunne mandag berette om en 46-årig mand, der i en brandert helt bogstaveligt gjorde livet farligt for de øvrige bilister på Østjyske Motorvej.

Vi er nu kommet i besiddelse af en video, der viser mandens skræmmende kørsel mellem Skanderborg og Aarhus søndag formiddag. 

Videoen er sendt af Brian Rimdal fra Køge. Det er hans stemme, man kan høre i videoen, der er optaget af en passager i bilen. 

VIDEO: Her kan du se den dramatiske video fra Østjyske Motorvej.

Videoen viser, hvordan en bil i høj hastighed zig-zagger rundt på vejen, hvor den kører alt for tæt på de andre bilister. Det resulterer blandt andet i, at bilen på et tidspunkt kører sidespejlet af en anden bil.

Brian Rimdal kørte umiddelbart bag ved bilen, og han blev så bekymret over kørslen, at han ringede til politiet. 

quote Et sted på vejen laver han en sindssyg overhaling og er ved at køre frontalt ind i en modkørende bus.

Brian Rimdal 

- Vi kører bag en bil nu, som kører fuldstændig vanvittigt på motorvejen. Han er lige kørt ind i en bil lige nu. Han er lige kørt ind i autoværnet på den ene side og en bil på den anden side, siger Brian Rimdal i videoen.

Må godt overskride fartgrænsen

Østjyllands Politi rykkede med det samme ud for at få stoppet den slingrende bil, så den dramatiske situation ikke endte med et færdselsuheld eller en fatal ulykke. 

- Der er en god borger, der ringer til os og følger ham hele vejen. De ting, han ser, er ret foruroligende, sagde kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi mandag til TV2 ØSTJYLLAND.

Det var i dette T-kryds ved Harlev Møllevej og Tarskovvej, at den 46-årige mands vanvidstur endelig stoppede.
Det var i dette T-kryds ved Harlev Møllevej og Tarskovvej, at den 46-årige mands vanvidstur endelig stoppede. Foto: Google Maps

Politiet beder Brian Rimdal følge efter manden og hele tiden opdatere dem med, hvor han befinder sig.

- Vi får at vide, at vi naturligvis skal passe på os selv, men da jeg spørger, om det betyder, at vi må køre stærkere end fartgrænsen, er svaret ja, siger Brian Rimdal fredag til TV2 ØSTJYLLAND.

I videoen kan man høre, at Brian Rimdal, der søndag var på vej til Åbyhøj for at se sin datter spille DM-finale i basketball, er chokeret over mandens kørsel. 

- Han kører og blinker til venstre, og han vil overhale alle biler. For helvede, han kører sindssygt. Han kører galt lige om lidt, siger han i videoen. 

Brian Rimdal har sendt dette kort til TV2 ØSTJYLLAND. Kortet viser angiveligt den rute, som den 46-årige mand mandag kørte. 
Brian Rimdal har sendt dette kort til TV2 ØSTJYLLAND. Kortet viser angiveligt den rute, som den 46-årige mand mandag kørte. 

Mister herredømmet flere gange

Brian Rimdal oplyser, at manden drejer af mod Århus C og igen af ved Hasselager. Efterfølgende kører den 46-årige mand ifølge Brian Rimdal direkte ind i volden ved et T-kryds.

- Jeg fortæller politiet, at det er slut, men han kører sgu videre. Et sted på vejen laver han en sindssyg overhaling og er ved at køre frontalt ind i en modkørende bus, siger Brian Rimdal til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Længere fremme er han to gange ved at miste herredømmet, og det kunne have gået helt galt, da der var en masse golfspillere tæt på vejen. 

Ifølge Brian Rimdal stoppede den 46-årige mands køretur først, da manden steg ud for at fjerne sin kofanger, som gjorde, at han ikke kunne fortsætte. Det sker ved et T-kryds ved Harlev Møllevej og Tarskovvej.

Da politiet kom frem til stedet, blev manden anholdt og sigtet for spirituskørsel på stedet. I den sammenhæng viste det sig, at den 46-årige kørte sin tur uden kørekort.

quote Det er fuldstændigt uansvarligt at sætte sig bag rattet i sådan en tilstand.

Jakob Christiansen, Østjyllands Politi 

Politiet kan ikke oplyse, om manden er blevet frataget sit kørekort, eller om han aldrig har haft et.

- Det er fuldstændigt uansvarligt at sætte sig bag rattet i sådan en tilstand, og så endda uden kørekort. Det er nærmest rent held, at der ikke sker noget med ham eller andre, sagde Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi mandag til TV2 ØSTJYLLAND. 

Mandens vanvidskørsel blev anmeldt til politiet omkring klokken 11.40 søndag.

Østjyllands Politi bekræfter, at politiet har modtaget en anmeldelse i det tidsrum, videoen er optaget. En anmeldelse, der senere fører til anholdelse af en formodet spritbilist.