To veje er stadig lukket i Skanderborg efter massiv regn

Der har været travlt med at få ryddet op efter store mængder regn i Skanderborg og omegn

Foto: Jacob Ry Krog

Foto: Jan Kunstmann

1 af 3

Søndag er der ryddet op de fleste steder i Skanderborg, efter der faldt massive mængder regn natten til lørdag.

- Det ser fornuftigt ud langt de fleste steder. Der er ryddet op, der hvor der har været sand og grus på vejene, og Jeksen Dalvej ved Hørning er farbar igen, her har oversvømmelsen klaret sig selv, siger Jens Erik Dengsøe, der er entreprenørchef hos Skanderborg Kommunes entreprenørvirksomhed, til tv2oj.dk.

Vejen Langkjær er stadig spærret på grund af et stort hul i vejen, og Dronning Sophies Allé er stadig spærret, da den nye bro er regnet væk.

Politiet advarer mod store huller i vejene omkring Skanderborg

- På Dronnings Sophies Allé var den eksterne entreprenør, der har bygget broen, allerede i gang lørdag, og det er op til dem at vurdere, hvad der skal gøres, siger Jens Erik Dengsøe.

- Jeg har været ude at se på den her til morgen, og vejen er undermineret, så det er ikke muligt at have den farbar før hullet er udbedret, forsætter han.

Langkjær hører under kommunens trafikafdeling, som nu skal se på, hvordan det store hul i vejen bedst repareres.

Helt ny bro skyllet væk i regnen

- Min vurdering er, at hele vejen bliver gravet op på tværs. Den underføring, der er under vejen, ser nemlig ud til at være ødelagt. Arbejdet sættes formentlig i gang i løbet af mandag eller tirsdag, og så vil det tage en uges tid, siger Jens Erik Dengsøe.

Han fortæller samtidig, at kommunen nu skal ind og se på, hvordan man undgår lignende ødelæggelser i fremtiden.

- Vi får mere vand end tidligere, og det, der har fungeret i mange år, er ikke længere nok. Så vi skal have arbejdet på nye løsninger som muligvis er større rørdimensioner, siger Jens Erik Dengsøe.

Øverst på siden kan du se billeder fra ødelæggelserne.