Vandmasser slider på gravsteder

Store mængder regn har sat sine spor på kirkegårde i Skanderborg

Foto: Pia Blak

Foto: Pia Blak

Foto: Pia Blak

Foto: Pia Blak

Foto: Pia Blak

Foto: Pia Blak

Foto: Pia Blak

1 af 7

Cirka 100 gravsteder er 'klappet sammen' i Skanderborg efter weekendens massive regnvejr i området.

Ved Slotskirken er cirka 30 grave påvirket, mens det ved Skanderup Kirke har ramt cirka 70 gravsteder.

- Når der komme så store mængder regn, er der mange grave, især de ældre, som naturligt klapper sammen. Det vil sige, at de gamle trækister klapper sammen, og det giver nogle små og store huller ved gravstederne, siger Kim Jensen, der er gartner ved Skanderborg Slotskirke.

Han fortæller, at det er en helt naturlig proces.

- Det er helt naturligt, at kisterne klapper sammen, men det er voldsomt, når det sker for så mange gravsteder på samme tid. Det tror jeg kun, at jeg har oplevet én gang før på cirka 30 år, siger Kim Jensen, der sammen med sine kollegaer nu er i gang med at reetablere de cirka 100 gravsteder.

Politiet advarer mod store huller i vejene

Han fortæller, at folk, der skal på kirkegården for at besøge et gravsted, skal være opmærksomme på, at man på grund at de store mængder vand kan risikere, at jorden på gravstederne synker lidt.

De store mængder nedbør i og omkring Skanderborg har også givet problemer i et sommerhusområde ved Alkenvej, hvor beredskabsfolk mandag fortsat kæmper med at redde huse fra vandmasserne.

I Skanderborg Kommune har man også oplevet, at der er opstået huller i vejene som følge af de store mængder vand, der har skyllet jorden under asfalten væk.

I billedserien øverst i artiklen kan du se en stribe billeder fra gravsteder ved Skanderborg Slotskirke, som Pia Blak har taget.