Væltet dyretransport skaber kø: 30 grise aflivet

Torsdag eftermiddag er en grisetransport kørt galt på E45 i sydgående retning mellem Ejer Bavnehøj og Horsens N. Uheldet skaber lang kø på strækningen

Der var kødannelser ved uheldet ved Ejer Bavnehøj flere timer efter uheldet.

Der er massiv kødannelse på motorvej E45 i sydgående retning torsdag eftermiddag. Det skyldes, at en grisetransport er forulykket mellem Ejer Bavnehøj og Horsens N kort efter klokken 15. 

- Det højre fordæk eksploderer. Chaufføren trækker ud i nødsporet. Men han kan ikke holde lastbilen der, og den vælter fra nødsporet ud på marken, siger Jørn Lindhardt ved Sydøstjyllands Politi. 

Uheldet er sket mellem Ejer Bavnehøj og Horsens N i sydgående retning.  Foto: Google Maps

Lastbilen befinder sig nu på en nærliggende mark og venter på at blive bjærget, ligesom grisene skal omlæsses til en anden grisetransport eller aflives. 

- Når en transport som denne vælter, og så er der nogle grise, der kommer til at lægge nederst, og så bliver de trampet på, og så kommer de til skade, siger Jørn Lindhardt, der fortæller at i alt 30 grise skal aflives. 

Læs også Flere uheld skabte lang kø på E45: Bilister kører for tæt

Politiets vagtchef vil ikke give nogen prognose for, hvornår man forventer at have ryddet op på stedet. 

- På grund af uheldet har vi spærret det højre spor, og vi forventer først at åbne op igen tidligst kl. 18. For vi skal have flyttet grisene og den forulykkede grisetransport, siger vagthavende hos Vejdirektoratet, Jakob Riis, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han melder om flere kilometer kø på stedet, og køen bliver formentlig kun længere.

Læs også Forsvundne Holger set i København: Tror han vil sejle til Sverige

- Der er øget rejsetid på strækningen, og uheldet vil uden tvivl påvirke trafikken på E45 i de tidlige aftentimer, siger Jakob Riis.