Unge skal tage del i demokratiet

Opfordrer unge til at stemme til efteråret

01:34

Genrefoto.

1 af 2

Unge skal få andre unge til at stemme ved kommunal- og regionsvalget om tre måneder.

Det er filosofien bag et nyt projekt i Skanderborg Kommune, hvor kommunen vil på jagt efter unge, som skal være såkaldte demokratikonsulenter.

En demokratikonsulent er en ung person mellem 17 og 23 år, som skal være med til engagere andre unge i politik gennem for eksempel arrangementer.

- Vores udgangspunkt er, at en ung-til-ung dialog virker bedre end andre former for dialog. Så vi håber selvfølgelig, at de unge kan bidrage med noget, som vi andre ikke kan, siger projektkoordinator Signe Grønnegaard fra Skanderborg Kommune

Lav valgdeltagelse

Projektet er stablet på benene, fordi valgdeltagelsen ved kommunalvalg og regionsrådsvalg er lavere end ved folketingsvalg.

Ved det seneste regions- og kommunalvalg stemte 66 procent af borgerne, mens 88 procent stemte ved det seneste folketingsvalg.

- Til det sidste kommunalvalg har vi set, at valgdetagelsen er faldet, og det ønsker vi selvfølgelig at gøre op med. Vi opfordrer alle unge til at deltage i demokratiet, siger projektkoordinator Signe Grønnegaard fra Skanderborg Kommune