Tre piger vinder reklamefilm

Lavede gyserfilm omkring solarier

Her ses de tre heldige vindere af lommefilmskonkurrencen - Amalie Lundkvist, Andrea Timmermann og Kirsten Pedersen fra 6. C på Bakkeskolen i Hørning. Foto: Fra Facebook

Hvad er mere uhyggelig end drab og zombier? Hvis man spørger tre skoleeelever fra Hørning er svaret kræft.

Amalie Lundkvist, Andrea Timmermann og Kirsten Pedersen fra 6. C på Bakkeskolen i Hørning har vundet Kræftens Bekæmpelses konkurrence "Sluk solariet", hvor elever fra 6. og 7. klasse landet over har skulle lave deres egen film med hjælp fra en mobiltelefon.

Filmen skulle være en oplysningsfilm, der satte fokus på faren ved at tage for meget sol.

De tre piger fra Hørning fandt på at lave en film, hvor de fortæller gyserhistorier for hinanden. Her optræder både zombier og døde mennesker i fortællingen, men det viser sig ikke at være det mest uhyggelige.

- I Danmark lider 148.000 mennesker af hudkræft og modermærke kræft, fortælles den ene pige i videoen, hvorefter de to andre skriger meget højt.

Skrigende lykkelige

Kræftens Bekæmpelsen har valgt pigernes film, som den bedste blandt de mange bud, fordi den netop fortæller en god historie og på en forståelig måde sætter billede på konsekvenserne af solariebrug.

Ifølge lærer Michaela Jørgensen fra Bakkeskolen har hele årgangen bakket op om pigernes film og uddelt foldere for at få folk til at stemme på filmen:

- Det er en kæmpe ære, og så viser det dem,a t det giver pote, hvis man arbejder hårdt og målrettet med sine ting. De var skrigende lykkelige, da de fik det at vide, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Præmien er, at pigernes film nu skal forvandles til en reklamefilm med rigtige skuespillere, som skal vises i landets biografer. Samtidig får pigerne også selv lov til at være med på filmsettet.

Det er filminstruktør Christian E. Christiansen, som blandt andet har instrueret ungdomsfilmen "Råzone", der skal instruere filmen.

Se pigernes vinderfilm "Overnatningen", som snart bliver til reklamefilm