Tegninger går som varmt brød

Muhammed-tegners gestus til Charlie Hebdo

Foto: Allan Kibsgaard

Der er allerede rift om tegneren Kurt Westergaards særudgave af tegningen Free Speech.

Den nu 79-årige aarhusianske tegner har valgt at dedikere særudgaven til "Je Suis Charlie". Det sker via hans faste galleri, Galleri Draupner i Skanderborg

- Vi købte først 100 tegninger, de er allerede væk. Nu henter vi 900 mere, og det slår nok heller ikke til. Det ser ud, som om vi har ramt fuldstændigt ned i nerven.

- Vi får bestillinger alle steder fra, og min telefon ringer uafbrudt, og det er fra medier verden over, blandt andet fra Frankrig og Spanien, siger Erik Guldager til Ritzau.

Han kalder tegningen et fantastisk symbol, der skal erindre om den grusomme skudmassakre på det franske satireugeblad i onsdags, der kostede 10 ansatte og to betjente livet.

Se: Tegner støtter Charlie Hebdo

- Den er renset for kors og kalashnikovs, det er bare et signal om, at en mand forsøger at holde sig oppe og balancere med en pen ud over afgrunden ned i mørket, siger Erik Guldager.

Hele overskuddet går ubeskåret til Charlie Hebdo.

- Alle, som køber tegningen, tager aktivt del i det her, og det er vigtigt. Det er ikke kun Kurt Westergaard og mig, siger Erik Guldager.

Tegningen Free Speech blev oprindelig skabt til Kurt Westergaards fond - The Westergaard Foundation - til fordel for kunstnere, som er ramt på ytringsfriheden.

- Jeg gør det som en gestus for kollegerne på Charlie Hebdo, siger Kurt Westergaard om genoptrykningen af tegningen.

Særudgaven kan købes for 50 euro via Galleri Draupners hjemmeside.