Tabt gods skyld i ulykke

Undveg 150 kilo tung varmekanon på motorvej

En trafikant på motorvejen ved Skanderborg fik i nat noget af en chok, da der pludselig lå en 150 kilo tung varmekanon på kørebanen.

Undvigemanøvren endte i autoværnet, men heldigvis skete der kun materiel skade, oplyser vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi.

Vejdirektoratet trak den 150 kilo tunge genstand fri af vejbanen, men det var i første omgang usikkert, hvad der var tale om.

Genstanden var imidlertid mærket med firmanavnet Cramo og et serienummer. Og det førte TV 2 | ØSTJYLLAND på sporet:

Cramo A/S udlejer bygge- og anlægsmaskiner, lifte, kraner og hejs, skur og pavillonløsninger til bygge- og anlægssektoren, industrien, servicesektoren og den offentlige sektor. Cramo A/S i Danmark har 17 afdelinger og beskæftiger cirka 130 medarbejdere, oplyser firmaet på sin hjemmeside.

En medarbejder afdelingen i Lystrup kunne med serienummeret fra maskinen i hånden oprulle maskinens nyere historie:

Der er tale om en varmekanon, der var på vej fra afdelingen i Glostrup til en byggeplads i Nørresundby ved Aalborg.

Bruger eksterne firmaer

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvem der har kørt med maskinen på motorvejen i nat, eller hvordan det kan lade sig gøre at tabe så stor en maskine.

- Vi bruger eksterne firmaer til transporten af vores udlejningsmaskiner, siger afdelingsleder Michael Christensen fra Cramo i Glostrup. Han siger, at sagen vil blive undersøgt og at han er lettet over, at ingen kom til skade.

Sydøstjyllands Politi er også interesseret i at nå til bunds i, hvem der har tabt maskinen på motorvejen og kontaktede tidligt onsdag morgen Cramo for at få sagen udredt.