Svindlede sig til millioner

Brugte skolens penge privat

To ledende medarbejdere på Skanderborg-Odder Center for Uddannelse købte rigeligt ind af ure, ipads, fladskærme, plisségardinger og meget andet til privat brug. Og pengene til indkøbene hentede de i Uddannelsescentrets pengekasse. Det fremgår af anklageskriftet mod de to, som TV 2 | ØSTJYLLAND har fået aktindsigt i.

Ifølge anklageskriftet brugte de to tiltalte 215820,50 kroner af skolens penge til private indkøb.

Svindlen blev opdaget sidste sommer, og politiet har efterforsket sagen i ni måneder. Nu er anklagemyndigheden så klar med en detaljeret beskrivelse af den svindel, de to ledende medarbejdere er tiltalt for.

De to ledende medarbejdere er blandt andet tiltalt for mandatsvig, ved at bruge skolens penge til private indkøb og for dokumentfalsk af særlig grov karakter ved at oprette fiktive hold, så skolen uretmæssigt modtog penge fra Undervisningsministeriet. I alt blev der, ifølge anklageskriftet, oprettet 39 fiktive hold, som skole fik knap to millioner kroner for af ministeriet.

I september sidste år tilstod en tredje ledende medarbejder at have deltaget i svindlen. Han blev idømt halvandet års fængsel, heraf tre måneder ubetinget samt frakendt retten til at beskæftige sig med uddannelses- og kursusaktiviteter i en årrække.