Svend Erik har haft tog i baghaven i 30 år: - Det er hyggeligt

Svend Erik Andersen og hans kone har boet ved siden af togbanen i Stilling i 30 år. De har vænnet sig til larmen

00:52

Efter over 30 år på samme grund med togbanen i baghaven, er det meget længe siden, at toget generede Svend Erik Andersen og hans kone Gurli Andersen.

Svend Erik Andersen har togbanen i Stilling liggende få meter fra sit hus for enden af haven. Når toget kommer forbi er det ikke til at tage fejl af. Det larmer.

- Hvis vi sidder oppe og snakker i baghaven, så kan man holde en pause, når de kører forbi. Men jeg synes da, at det er meget hyggeligt, siger Svend Erik Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Svend Erik Andersen og hans kone Gurli Andersen føler sig kun generet af jernbanen, når de store godstoge kører forbi om natten. 

Også indenfor kan toget høres. Men efter over 30 år på samme grund med togbanen i baghaven, er det meget længe siden, at toget generede Svend Erik Andersen og hans kone Gurli Andersen. Næsten da:

- Der klokken to – halv tretiden om natten, der kommer det store godstog, og så vågner vi nogle gange. Der går det bare derudad, og der er mange vogne, siger Gurli Andersen.

På barrikaderne i Solbjerg

Netop her til aften er borgerne i nabobyen Solbjerg syd for Aarhus på barrikaderne. De har udsigt til at få en ny jernbane med hurtige tog i deres baghave.

Planen er nemlig at man i fremtiden skal kunne køre i tog fra København til Aalborg på tre timer. Hvis det skal være muligt, skal jernbanen rettes ud flere steder.

Læs også Jernbane skal pløje gennem by: - De er fuldstændig ligeglade med os

Den nuværende strækning løber fra Horsens over Hovedgaard og Skanderborg til Aarhus.

Højhastighedstogene skal i stedet køre direkte, og det vil blandt andet ramme Solbjerg, hvor BaneDanmark har lanceret tre linjeføringer, én vest om byen med en bro henover Solbjerg Sø, en linje direkte gennem byen og én øst om byen, før toget fortsætter mod Aarhus. 

Se indslaget om borgerne i Solbjerg nedenfor.

01:39

VIDEO: Borgerne i Solbjerg er meget trætte af, at jernbanen skal gå gennem eller lige forbi deres hjem.

Luk video