Strid om skole: - Det er ikke fair at trække sig

Kommunen mener ikke, det er fair over for brugerne, at Ry Hallerne har trukket sig fra samarbejdet om ny skole.

- Kom nu tilbage i arbejdstøjet.

Så kontant er meldingen fra Skanderborg Kommune til Ry Hallerne, som har trukket sig fra samarbejdet om en ny skole i Ry.

Et samarbejde, der ellers har været i gang siden starten af 2021, men efter kommunens seneste planer mener Ry Hallernes ledelse ikke, at der bliver lyttet nok til dem. 

Ifølge kommunens nyeste plan får skolen nemlig ikke sine egne idrætsfaciliteter. Derfor skal elever bruge hallernes faciliteter i dagtimerne, og hallerne frygter, at der ikke bliver plads til fritids- og ældreidræt.

Trine Frengler

quote Derfor er min opfordring til Ry Hallerne klar: Kom nu tilbage i arbejdstøjet.

Trine Frengler. Foto: Skanderborg Kommune

Men det er ifølge kommunen ikke fair over for brugerne at trække sig, og det ærgrer Trine Frengler (S), Skanderborg Kommunes formand for børne- og ungdomsudvalget.

- Derfor er min opfordring til Ry Hallerne klar: Kom nu tilbage i arbejdstøjet. Vores dør står i hvert fald åben, siger hun i en pressemeddelelse.

Kan godt udvides senere

Der kommer 500 ekstra skoleelever 150 børn i daginstitutioner i Ry inden for de næste ti år.

- Det betyder selvfølgelig, at flere skolebørn skal have idrætsundervisning i Ry Hallerne, men som beregningerne ser ud for de næste ti år, vil der fortsat være plads til børnehaverne, senioridrætten og andre brugere, siger Trine Frengler. 


Ifølge hende kan det også fint lade sig gøre at udvide hallerne, hvis det skulle blive nødvendigt, og mulig udvidelse har også hele tiden været en del af samarbejdet. Ry Hallernes formand, Jens Nellemann, frygter ikke, at der bliver plads til udvidelse, hvis der bygges tæt om hallen.

Den nye skole og daginstitution i Ry står efter planen klar i sommeren 2026.

Se TV2 ØSTJYLLANDS indslag om hallen fra tidligere på måneden:

I Skanderborg, er den selvejende institution, Ry Hallerne og kommunen endt i rygende uenighed over den fremtidige brug af hallerne, når en ny skole står klar.