Stor uenighed om ny skole: - Der er ikke plads til alle

Ry Hallerne trækker sig fra planlægningen af et nyt skolebyggeri, efter Skanderborg Kommune præsenterer de seneste planer. Formanden for Ry Hallernes bestyrelse frygter, at der ikke er plads nok.

Idrætsanlægget Ry Hallerne har længe støttet Skanderborg Kommunes ønske om at opføre en skole ved siden af anlægget. Men efter kommunen præsenterede de seneste planer, har Ry Hallerne valgt at trække sig fra planlægningen.

Og nu er fronterne trukket skarpt op.

Ry Hallernes ledelse mener ikke, at kommunen lytter til dem, og frygter, at der ikke vil være plads til både skoleelever og ældreidræt.

- Hvis der skal være børn her hele tiden, så er der også nogen, der skal ud, fordi der ikke er plads til alle de børn, der kommer, siger Jens Nellemann, der er formand for Ry Hallernes bestyrelse.

Formanden for Ry Hallernes bestyrelse, Jens Nellemann, mener ikke, at Skanderborg Kommune lytter.
Formanden for Ry Hallernes bestyrelse, Jens Nellemann, mener ikke, at Skanderborg Kommune lytter.

Skanderborg Kommune har nemlig oplyst, at skolen ikke kommer til at have sine egne idrætsfaciliteter, og at eleverne derfor skal benytte sig af Ry Hallerne i dagstimerne.

Det får Jens Nellemann til at frygte, at de derfor vil miste plads til de mange foreningsmedlemmer, der gratis benytter sig af faciliteterne i dagstimerne i dag.

- Vi har foreninger, der er på venteliste og kæmper for at komme ind i de gængse timer, siger Jens Nellemann.

Kommunikation i hårknude

Hvert år får Ry Hallerne fire millioner kroner i driftstilskud fra Skanderborg Kommune, men det ændrer ikke på, at Jens Nellemann mener, at planerne for skolen vil begrænse deres daglige drift og muligheder for at udvide.

Det er Tage Nielsen (R), der er formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Skanderborg Kommune ikke enig i.

Tage Nielsen (B), formand for Kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Skanderborg Kommune, mener, at det er useriøst af Ry Hallerne at sige, at de ikke er blevet lyttet til.
Tage Nielsen (B), formand for Kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Skanderborg Kommune, mener, at det er useriøst af Ry Hallerne at sige, at de ikke er blevet lyttet til.

- Der bliver mulighed for at udvide, hvis der bliver brug for det, siger Tage Nielsen, der heller ikke mener, det bliver nødvendigt at smide nogen ud.

Han mener desuden ikke, at Ry Hallerne har ret i, at de ikke er blevet hørt.

- Det er ikke seriøst at sige, at de ikke er blevet lyttet til, for det er de, siger Tage Nielsen.

Og selvom kommunikationen er gået i hårknude mellem de to parter, så håber Skanderborg Kommune, at Ry Hallerne igen vil vise deres støtte til projektet.

- Jeg håber, at vi kan finde en vej frem, for det er der brug for, siger Tage Nielsen.