Stjal fartmåler fra politiet

Ukendt gerningsmand stjal fartmåler for øjnene af to politifolk

En eller flere ukendte gerningsmænd har haft held til at stjæle en af politiets nyindkøbte fartmålere for øjnene af to politibetjente ved Stilling. Det skiver Ekstra Bladet.

Avisen mener at vide, at der var tale om en af de fartmålere, som kan stå for sig selv i for eksempel en vejkant, mens den styres fra en fotovogn i nærheden.

- Det er korrekt, at vi har fået stjålet en af disse nye fartmålere ved en vejstrækning i Stilling ved Skanderborg 18. februar i år. En af vores medarbejdere var i færd med at instruere en kollega i brugen af det nye udstyr. De har derfor ikke haft øjnene på den fritstående måler hele tiden, og på et tidspunkt har en trafikant eller en forbipasserende derfor lykkedes med at stjæle måleren, uden at de to medarbejdere opdagede det i første omgang, forklarer fungerende vicepolitikommissær Richardt Jakobsen fra Sydøstjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Landet over har politiet per 1. februar øget indsatsen mod fartsyndere, og på landsplan har politiet fået 75 nye fotovogne til at supplere de 25, som de råder over i forvejen. I Sydøstjyllands Politikreds havde de inden tyveriet af fartmåleren ni af slagsen.