Star Wars-figur lavet af 35 kilo chokolade

Chokoladefabrikken i Skanderborg har forenet Star Wars-universet med passionen for chokolade

02:08

Den syvende film i den legendariske Star Wars-saga får premiere til december. Det har Chokoladefabrikken i Skanderborg valgt at hylde på en særlig måde:

- Der gik lidt nørd og lidt selvsving i det. Så vi syntes, det kunne være sjovt at prøve at forene det der Star Wars-univers med vores chokolade-univers. Og så prøve at se; hvad kan man egentlig bygge op af chokolade, og kan man overhovedet bygge noget, der er Star Wars-relateret, fortæller Maria Wiby Paulsen, der er chokolatier hos Chokoladefabrikken.

Det viste sig, at man sagtens kunne bygge noget Star Wars-relateret. Forrest i butikken står nemlig en Jabba the Hutt-figur, som er udarbejdet af 35 kilo ren chokolade. Det har taget 40 timer.

- Han er bare så tilpas grim, at jeg skulle prøve at få noget smukt ud af ham i chokolade, siger Maria Wiby Paulsen.

Læs også VIDEO: Mød Darth Vader på stor Star Wars-messe

Den store figur er bygget op af påskeæg i forskellige størrelser. Rynkerne er skabt ved hjælp af husholdningsfilm, og til sidst er den velkendte karakter blevet spraymalet med kakaosmør. Men Jabba har fået selskab i butikken:

- Min lærling, Mathias, har nærmest været endnu mere kreativ. Han har lavet en 10 kilo tung Darth Vader-figur med margretheskåle som skabelon og derudover også et par rumskibe.

Det er meningen, at chokoladefigurerne skal stå i en lokal biograf, når Star Wars får premiere. Dog kun hvis de ikke er blevet købt af en lækkersulten østjyde først. Jabba the Hutt kan nemlig blive din for 25.000 kroner. Darth Vader kan købes for 10.000 kroner.

Du kan se figurerne og høre Maria Wiby Paulsen fortælle om processen i videoen øverst i artiklen.