Splittet på grund af fejl: Nu får Tomas sin gravide kone til Danmark

Efter en lang og sej kamp kan Tomas Tordrup fra Skanderborg nu blive genforenet med sin gravide kone.

Hvis alt går vel, bliver Tomas Tordrup og Dariia Tsyhanchuk genforenet næste weekend.

Ægteparret har på det seneste været adskilt, da det ikke kunne blive familiesammenført. Derfor er Dariia Tsyhanchuk, der er gravid med parrets datter, nu i Ukraine. 

Tomas Tordrup og Dariia Tsyhanchuk har kendt hinanden i fem år og ansøgte i efteråret om familiesammenføring. De fik afslag, fordi de boede i Højvangen i Skanderborg. Et boligområde, som for fem år siden kom af ghettolisten, men som stadig figurerede på en såkaldt boligkravsliste på grund af en fejl.

Det erkendte udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) tidligere på ugen over for TV2 ØSTJYLLAND. 

- Det er dybt beklageligt, at boligkravslisten ikke er blevet opdateret, sådan som den skulle være blevet. Det er en fejl, og der er ingen gode undskyldninger, skrev ministeren i en mail til TV2 ØSTJYLLAND.

Men det var en ringe trøst for Tomas Tordrup og Dariia Tsyhanchuk. For selvom der var sket en fejl, skulle ægteparret, der venter deres første barn til april, starte forfra i sagsbehandlingen - en proces, der kan tage op til et år.

Parret skal være forældre til en datter til april.
Parret skal være forældre til en datter til april. Foto: Privatfoto

Men nu er der altså godt nyt for familien. 

Tomas Tordrup fortæller, at han er blevet ringet op af Udlændingestyrelsen med beskeden om, at ukrainske Dariia Tsyhanchuk nu alligevel gerne må komme tilbage til Danmark med det samme, mens sagen igen vurderes af Udlændingestyrelsen.

- Vi er begge enormt trætte, for det har været en meget stressende periode. Men nu er der håb for, at det nok skal gå, siger Tomas Tordrup til TV2 ØSTJYLLAND.

Lige nu venter der ægteparret en del praktiske gøremål, inden Dariia Tsyhanchuk efter planen sætter sig i en flyver med kurs mod Danmark på søndag om en uge.

VIDEO: Se mere i indslaget her.

Unødvendigt

Dermed venter en snarlig genforening efter en sej kamp.

- Det har været unødvendigt, at det skulle så langt ud. Jeg forstår det ikke, siger Tomas Tordrup.

Og det er han ikke ene om. Da TV2 ØSTJYLLAND første gang beskrev sagen tidligere på ugen, gik folketingspolitiker Andreas Steenberg (R) ind i sagen.

Han ville have udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye til at bringe familien sammen igen.

- Det, Mattias Tesfaye burde gøre, var at sørge for at få lavet reglerne om og sørge for, at den her familie kan være sammen – i stedet for at være adskilt, sagde Andreas Steenberg.

Også Enhedslistens boligordfører, Søren Egge Rasmussen, proklamerede, at han ville gøre sit for at ruske op i Mattias Tesfaye.

- Jeg kan sådan set vælge at rejse et §20-spørgsmål i folketingssalen på onsdag i næste uge og spørge Mattias Tesfaye, hvilke muligheder han ser for at rette op på de fejl og få reddet situationen for Thomas og hans familie, sagde Søren Egge Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND og lagde handling bag ordene.

FAKTA OM BOLIGKRAVSLISTEN:

Er flyttet væk fra Højvangen

Som en del af processen med at blive familiesammenført flyttede ægteparret væk fra Højvangen i Skanderborg, hvor Tomas Tordrup har boet siden 1984. 

Og selvom ministeren nu har givet udsagn om at rette op på fejlen vedrørende boligkravslisten, ved Tomas Tordrup og familien endnu ikke, om de vender hjem til Højvangen.

- Nu skal vi lige lande i det her, og vi har lige overtaget det nye. Vi har været meget stressede den seneste periode, så nu skal jeg have hende hjem, og så skal vi have en dagligdag med vores datter. Men jeg vil gerne tilbage på et tidspunkt, men nu er det bedst lige at få ro på som familie, siger Tomas Tordrup, der er taknemmelig for den støtte, han har fået fra byen og særligt lokalområdet.

- Det har været med til at give os mod til at tage kampen, siger han.

Parrets datter, der er sat til at komme til verden den 17. april, skal have navnet Victoria. Det har faktisk ligget fast længe, men nu har det fået en ny betydning.

- Victoria betyder sejr på latin, så der er noget ekstra symbolsk i det navn nu, siger Tomas Tordrup.

VIDEO: Her kan du møde Tomas Tordrup og høre mere om historien. Videoen er fra den 2. februar - altså inden Dariia Tsyhanchuk fik lov at komme til Danmark igen.
60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Bøfsandwich

I foråret vandt Jesper prisen for Danmarks bedste bøfsandwich: Nu er det stukket helt af

Dagens mest læste