Sølund kan miste formue på nyt udspil: Det truer vores fremtid

​Sølund Musik-Festival kigger med harme og usikkerhed på regeringens finanslovsudspil

Verdens største musikfestival for mennesker med udviklingshæmning, Sølund Musik-festival, står til en kæmpe økonomisk lussing, hvis regeringen får sit finanslovsudspil for 2018 igennem.

Her foreslås det nemlig at ændre reglerne for momskompensation – noget der ifølge egen vurdering vil koste Sølund Musik-Festival 375.000 kroners tilskud om året. 

Læs også Sølund jubler: Udsigt til at ledsagere kan komme med

- Det er håbløst og tankeløst at forestille sig, at grundlæggende udfordringer i vores samfund skal klares ved at tage pengene fra alment velgørende arbejde – altså mennesker, der laver et stykke arbejde for at glæde andre, siger Lasse Mortensen, talsmand for Sølund Musik-Festival, til TV2 ØSTJYLLAND.

Efter en veloverstået 2017-udgave af festivalen, der gav en lille smule højvande i pengekassen, kan musikfestivalen, hvis forslaget kommer igennem, se frem til igen at kæmpe for eksistensgrundlaget. 

Læs også Sølund Festival: Stadig grund til at kæmpe for ledsagere

- Det er klart, at det vil få en konsekvens for festivalen. Vi er lige kommet ovenpå, og nu skal vi igen skrabe bunden og tigge os til det. Vi vil ikke kunne blive ved med at holde snuden oven vande - det er ikke en holdbar løsning for os på længere sigt at få taget så stort et beløb fra vores omsætning, siger Lasse Mortensen.

Han har rettet henvendelse til regeringen og Dansk Folkeparti for at få at vide, ’hvorfor de ikke mener, at loven fungerer længere’. 

Læs også De Nattergale giver stor check til Sølund

’Siden oprettelsen af en ordning for delvis købsmomskompensation for almennyttige foreninger i 2007 er der sket en utilsigtet glidning væk fra ordningens oprindelige formål. Ordningen nedlægges på finanslovforslaget for 2018 for at frigøre midler til en styrket kontrolindsats i SKAT’, står der i regeringens finanslovsudspil.

Du kan læse hele regeringens finanslovsudspil her.