Sølund Festival udsolgt: Jeg er stolt og ydmyg

Sølund Musik-Festival melder alt udsolgt til festivalen den 13. til 15. juni

Sølund Musik-Festival er verdens største musikfestival for udviklingshæmmede, og nu kan festivalen melde alt udsolgt. Det betyder cirka et salg på 14.500 billetter.

- Det er vi enormt glade for og meget ydmyge overfor. Vi har fået folkets kærlighed i modgang, og det er jeg stolt og ydmyg overfor, siger festivalchef Lasse Mortensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Festivalen har været hårdt ramt af en ændring i serviceloven, der gjorde, at mange af gæsterne ikke kunne få lov at tage deres faste ledsager med – heller ikke hvis de selv betalte for ledsagerens adgang. 

Men en politisk aftale fra november 2016 gjorde, at de udviklingshæmmede gæster igen havde mulighed for at tage deres handicaphjælpere med på festival, og sådan endte nogle trange år for festivalen, der mistede tusindvis af gæster på årene, hvor de udviklingshæmmede festivalgængere ikke måtte have deres hjælper med.

- Ventelisten er fyldt rimelig godt op, men vi kan ikke udvide kapaciteten. Vi har fået vurderet, at vi måske har været 500 for mange på pladsen i tidligere år. I gamle dage var der 16.000 billetter, men vi har skruet lidt ned. Når man får 1.000 kroner af folks penge mod at give dem to gode dage, så forpligter det til ordentlig service – og det gælder hele vejen rundt. Derfor har vi justeret billettallet, siger Lasse Mortensen.

Særligt efter nogle økonomisk hårde år er festivalchefen lykkelig over at have udsolgt. 

- Jeg har kæmpet så hårdt med det her. Jeg sidder i en organisation, der startede i 1986, og indtil 2010-11 stykker var vi Danmarks hurtigst sælgende festival. Det har været en ordentlig mavepuster. Så at få beskeden om udsolgt tænder store smil i min bevidsthed. Jeg er glad, stolt og ydmyg, siger Lasse Mortensen.

Sølund Musik-Festival løber af stablen fra tirsdag den 13. juni til torsdag den 15. juni. Vanen tro er der gratis adgang om tirsdagen. I år kan man dog ikke bare vade ind. Der vil blive uddelt 7.500 gratis billetter efter først til mølle-princippet.

Sølund Musik-Festival har i år navne som Lukas Graham, Kim Larsen, D-A-D, Gnags, Kandis og Infernal på programmet. 

Glæde i Sølund da det blev besluttet fra politisk side, at de udviklingshæmmede gæster igen kan få deres ledsagere med på festival.
Smukfest 2019

Brancher skriger på et coronapas: - Mine fødder bløder nærmest af at trippe så meget

Hjemmeundervisning

Undervisningsminister vil have flere børn til nødundervisning

020321 Genåbning REAX ILVA ATT 19.30 Still

Genåbningskrav vækker frustration hos store butikker: - Det giver ingen mening

Dorthe Brauner Jensen

play Dyreven om heste i Mols Bjerge: - Det er enormt kritisabelt

IMG_2473

Kæmper med om Landsbyprisen 2021: - Vi kan netop noget, fordi vi er en lille landsby

Anholt ø Kattegat kattegatø luftfoto

Alle færgebilletter er revet væk - alternativet er dyre flybilletter