Socialpædagoger skal drive ikonisk grill

Nyt forpagterpar er klar til at indtage Bøgeskoven og Rasses Skovpølser. Konceptet skal udvikles stille og roligt, fortæller de.

Den ene er socialpædagog på tolvte år. Den anden er uddannet socialpædagog, men er til daglig bestyrer af en golfcafé.

Om under en måned står vennerne Lars Andersen og Jakob Hjulmand på egne ben i Rasses Skovpølser, der ligger i Dyrehaven i Skanderborg, som de fra 1. oktober skal forpagte.

- Vi kommer ikke som en stor multinational et-eller-andet... vi gør det for at have det sjovt og skabe noget hygge. Vi har ingen ambitioner om, at det skal blive en milliardforretning, siger Lars Andersen.

Test-tirsdag

Til gengæld vil de to gerne sørge for, at stamkunderne og "de lokale" kommer med idéer og forslag til, hvordan Rasses Skovpølser kan udvikle sig.

- I begyndelsen kommer vi ikke til at gøre meget anderledes. Her er et godt og sundt koncept, som vi gerne vil fortsætte. Men vi kommer langsomt til at udvikle på det. Vi kommer til at have test-tirsdag, hvor vi inviterer lokalbefolkningen til at blive en del af et test-team på et månedsabonnement. Vi vil udvikle konceptet sammen med stamkunderne, lyder det fra de nye forpagtere.

Jakob Hjulmand (tv.) kan fejre sin 42-års-fødselsdag den 1. oktober med overtagelse af forpagtningen af Rasses Skovpølser sammen med sin ven Lars Andersen.
Jakob Hjulmand (tv.) kan fejre sin 42-års-fødselsdag den 1. oktober med overtagelse af forpagtningen af Rasses Skovpølser sammen med sin ven Lars Andersen. Foto: Privatfoto

Lars Andersen og Jakob Hjulmand er ikke ubekendte med Rasses Skovpølser. De er kommet som frivillige på Smukfest i 18 år.

- Vi har været forbi mange gange. Det er et sted med charme og sjæl, som man ikke finder andre steder. Og så har vi kærlighed til den lidt syndige mad. Med sovs. Masser af sovs, fortæller Jakob Hjulmand.

Mere i skoven

Tidligere i år meldte den nuværende forpagter, Jesper Græm, ud, at han ville stoppe som forpagter - og at han skulle stå for at finde nye kandidater.

Den opgave tog 14 dage og 80 kaffeaftaler, fortæller den snart tidligere forpagter. 

Tilbage stod altså Lars Andersen og Jakob Hjulmand, og forpagteraftalen blev underskrevet i går, onsdag den 7. september. Nu ser de frem til at komme i gang.

- Jeg glæder mig mest til, at der kommer et flow i forhold til, hvor jeg står nu, fortæller Jakob Hjulmand, som bestyrer en golfcafé i Brande.

- Og så glæder jeg mig til at komme mere i skoven, siger han.

Det bliver Jakob Hjulmand, som kommer til at stå for køkkenet. Og selvom han ikke har erfaring med at forpagte, så har han erfaring fra restaurationsbranchen både som kok og tjener.

quote Når Lars står med sovsen, så bliver det ren Blinkende Lygter

Jakob Hjulmand

Klar fordeling

Det har Lars Andersen til gengæld ikke. Han kommer desuden til at beholde sit job som socialpædagog - i hvert fald til at begynde med.

- Det er ikke mig, der har mad-erfaringen. Jeg skal stå for det administrative. Og opvasken, siger han med et grin.

- Ja, når Lars står med sovsen, så bliver det ren Blinkende Lygter, tilføjer Jakob Hjulmand med henvisning til den danske komedie fra 2000 med en flok venner med tvivlsomme madkundskaber.

Arbejdet med at tale med leverandører, kigge på vagtplan, indhente alkoholbevilling og hvad der ellers skal til for at drive stedet, er de to allerede i fuld gang med. Nu glæder de sig til for alvor at komme i gang.

- Vi håber selvfølgelig, at folk vil være forstående over for, at der kan være lidt vaklen i starten. Det kan næsten ikke undgås.

- Når der er styr på butikken, så skal vi til at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan lade sig gøre i forhold til de idéer, vi har, siger Lars Andersen.

Og idéer er der masser af. Men indtil videre vil de to gerne holde dem lidt ind til kroppen.

1. oktober overtager de to officielt Rasses Skovpølser.