Smukfest ked af afbrudt koncert

Arrangørerne beklager forholdene omkring Kim Larsen-koncert, som tiltrak mange tilskuere

Foto: Colourbox

Der var sent torsdag aften mildt sagt proppet med mennesker foran Rytmescenen på Smukfest i Skanderborg.

Så mange, at sikkerhedspersonalet var nødt til at afbryde koncerten i omkring fem minutter og spærre indgangen til sceneområdet for at undgå totalt kaos.

De mange mennesker var alle kommet for at opleve koncerten med Kim Larsen & Kjukken. Langt flere tilskuere end arrangørerne havde troet.

Se også: Kim Larsen-koncert afbrudt

Sådan lyder det i dag i en meddelelse fra festivalen:

- Kære publikum, vi havde undervurderet Kim Larsens popularitet og beklager de gener og den utryghed det medførte med de mange mennesker i området ved Rytmescenen torsdag aften. Vores beredskab fik lukket tilgangen og afbrudt koncerten, og fik samtidig åbnet for nødudgangene så dem, der ønskede det, kunne komme ud af området.

Samme tidspunkt som Kim Larsen gik på scenen, optrådte den danske sangerinde MØ på festivalens hovedscene, Bøgescenen.

Det var måske derfor, at Smukfest-arrangørerne ikke havde forudset så stor interesse for den garvede rockrotte.

Hvis Kim Larsen igen vender tilbage til bøgeskoven i Skanderborg næste år eller længere ude i fremtiden, så vil forventningerne være helt anderledes:

- Vi vil naturligvis undersøge hele forløbet, og ud fra det vurdere om der blev handlet i overensstemmelse med vores sikkerhedsprocedurer. Og så vil vi ikke en anden gang undervurdere Kim Larsens usvækkede popularitet.

Også Østjyllands Politi var til stede ved Rytmescenen, da koncerten kortvarigt blev afbrudt. Politiet vil ligesom arrangørerne evaluere forløbet:

- Vi er nødt til at kigge på, hvad der skete, så det ikke sker igen, siger leder af lokalpolitiet i Skanderborg Andreas Bryld Hansen til tv2oj.dk.

Kim Larsen & Kjukken var sat til at spille klokken 21.30, mens MØ gik på scenen et kvarter senere.