Smukfest-hegn gøres permanent

Festivalen vil gøre sidste års forsøg med indhegning permanent

01:32

1 af 2

Sidste års forsøg med at hegne alle festivalområder ind bliver nu et fast element i fremtidens smukke festivaler.

Skanderborg Festivalklub har netop ansøgt byrådet i Skanderborg Kommune om tilladelse til at gøre indhegning af alle Smukfests aktiviteter permanent fra 2015.

Politiet, Cityforeningen og Smukfest lavede forsøget i 2014 for at begrænse det store antal af gratister, der tidligere år har været i byen og på campingarealerne omkring festivalen.

Efter spørgeskemaundersøgelser i festivalgæsterne i henholdsvis 2013 og 2014 har Smukfest nu besluttet at ansøge om at gøre indhegningen permanent.

- Efter festivalen i 2014 svarede publikum, at det var en væsentlig bedre festival end i 2013. Der var i 2014 bedre plads og generelt en bedre festivaloplevelse for vores kernepublikum - altså det betalende gæster, siger formand for Smukfest Claus Visbye til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Claus Visbye faldt antallet af tyverier kraftigt med opsætningen af hegnet i 2014, og det er en af årsagerne til, at man nu ønsker at gøre ordningen permanent.

Se et interview med formand for Smukfest om det permanente hegn og andre nye tiltag på festivalen i videoen øverst i artiklen.