Smukfest åbner i dag: Giver øget trafik dagen igennem

I dag åbner campområderne på Smukfest, og det kan give trafikale udfordringer omkring Skanderborg. Frem med tålmodigheden lyder det fra politiet.

Om det skyldes, at det er tre år siden sidst, eller festivalgæsterne bare ikke kan vente med at stå op søndag morgen, må være usagt, men i hvert fald er der allerede søndag morgen tæt trafik at spotte på vejene omkring Smukfest i Skanderborg. 

I dag åbner campingarealerne nemlig til festivalen, der som andre danske festivaler har måttet springe over de seneste to somre på grund af coronavirus.

Nu er festivalen klar igen, og da TV2 ØSTJYLLAND passerede pladsen syd for Skanderborg inden klokken otte, strømmede festivalgæsterne allerede til med favnen fuld af soveposer og telte.

Dagen igennem kan trafikken omkring Skanderborg derfor også blive påvirket af festivalen, der ventes at samle i omegnen af 50.000 gæster og hjælpere.

Find tålmodigheden frem

Sydøstjyllands Politi har søndag morgen markeret, at de er opmærksomme på den trafikale udfordring, og de beder om tålmodighed fra trafikanterne.

Også Vejdirektoratet har varslet om trafikale udfordringer søndag.

Skal man til Smukfest, har festivalen skrevet en del om, hvordan man kommer til og fra pladsen - herunder også hvor man kan blive sat af.  

- Vær opmærksom på, at der især søndag d. 31. juli og onsdag d. 3. august er ekstra tryk på trafikken, da det er de helt store ankomstdage, skriver Smukfest, der altså igen er klar til en fest i bøgeskoven.

Her kan gæsterne blandt andet se frem til at høre så forskellige kunstnere som canadiske Justin Bieber, danske The Minds of 99, TV-2, Aarhus Symfoniorkester og Queen Machine, som TV2 ØSTJYLLANDs brugere måske stødte på tidligere i weekenden.

Selve festivalen afholdes med musik på Bøgescenen fra onsdag til søndag, men allerede de kommende tre dage byder på lidt mindre navne, som optræder på Smukfests Livecamp.

Der er udsolgt af partoutbilletter, melder Smukfest, men vil man nå at opleve lidt feststemning, kan man stadig købe enkelte dagsbilletter til festivalens sidste søndag.