Smalle veje giver problemer

Nu overvejer Skanderborg Kommune at dispensere for parkeringsregler

02:02

1 af 2

Parkering med et enkelt hjul eller to på fortovet er ulovligt i langt de fleste af landets kommuner.

Det skyldes nye regler fra Justitsministeriet, der blev indført i 2014 og som har betydet, at parkering delvist på fortovet blev forbudt.

I Skanderborg volder reglerne store problemer, fordi mange af gaderne er smalle og gør det svært for bilisterne at passere. Nogle vælger derfor bevidst at overtræde reglerne for at gøre plads til gennemkørsel.

Den situation nikker Dorte Mikkelsen genkendende til. Hun bor på en af de gader midt inde i byen, hvor der er pladsproblemer:

- Hvis vi er hjemme alle sammen og holder med fire hjul nede på vejen, så kan hverken renovations- eller udrykningskøretøjer komme forbi, siger Dorte Mikkelsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kritikken har nu fået byrådet i Skanderborg Kommune til at overveje at dispensere for de landsdækkende regler og give borgerne mulighed for at parkere med to hjul på fortovet.

- Vi har en af vores værdier, som er ordentlighed, og det må være ordentligt, hvis vi siger, hvordan vi får reguleret trafikken i sådan en gade, siger Karen Lindemann (S), der er medlem af kommunens Miljø- og Planudvalg.

Forslaget om parkering delvist på fortovet er i morgen til behandling i kommunens Miljø- og Planudvalg.

Du kan høre, hvilke problemer parkeringsreglerne giver i Skanderborg og møde nogle af de bilister, der bevidst vælger at parkere ulovligt, i tv-indslaget øverst i artiklen.