Skrotter logo - Se det nye her

Skanderborg Kommune har fået designet et nyt logo

Foto: Skanderborg Kommune

1 af 2

Skanderborg Kommune har valgt at droppe logoet med de tre hvide tårne, i stedet har kommunen erstattet det med et nyt logo, som ifølge kommunen leder tankerne i retning af både landskab og fællesskab.

Det nye logo forestiller fire ringe, og det er designet af Særpræg Designbureau fra Ry.

- Inspirationen kommer fra Skanderborgs flotte natur og placeringen i det bakkede landskab. Så inspirationen er højdekurver, ligesom ringene symboliserer fællesskab, hvor den store ring favner om de mindre, siger Christian Christensen fra Særpræg Designbureau til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Kommune skal have nyt logo

Beslutningen om at udskifte det gamle logo blev taget i foråret 2014, og 17 bureauer viste interesse for opgaven. Tre bureauer blev udvalgt, inden Skanderborg Kommune valgte Særpræg Designbureau til at løse opgaven.

- Det har været en spændende proces at være med til. Særpræg har sammen med os arbejdet på at finde ind til noget, som er helt enkelt, og som rammer Skanderborg Kommunes identitet anno 2015. Der har været en del udkast undervejs, før vi fandt frem til det logoet, siger Jørgen Gaarde (S), der er borgmester i Skanderborg Kommune, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Jeg er glad for, at vi nu kan droppe de gamle magtsymboler med tårne og våbenskjold. De er fra en tid, hvor det offentlige handlede mere om magt, myndighed og autoritet end om at skabe et godt liv sammen og løse udfordringerne i fællesskab. Skanderborg Kommunes heraldisk godkendte byvåben med de tre tårne bevares i borgmesterkæden, men bruges ellers ikke.

Borgmesteren er glad for det nye logo, som symboliserer fællesskab.

- Skanderborg Kommune ligger unikt i et område med nogle af landets højeste bakketoppe, og inspirationen til de fire ringe kommer fra højdekurverne i Søhøjlandet. Men ringene symboliserer også det fællesskab, som jeg tror, mange oplever i kommunen. Man kan sige, at logoet viser det store fællesskab, der danner rammen om de mange mindre fællesskaber, siger Jørgen Gaarde.

Logoet og den nye visuelle identitet forventes fuldt implementeret i november 2016, når administrationsbyggeriet på Fælleden er klar til indflytning.

Du kan se det nye logo øverst i artiklen.