Skoler skal fortsat holde lukket: Amalie går på efterskole hjemme hos sine forældre

Amalie Juul Frommelt går lige nu på efterskole, men da efterskolerne stadig er lukket ned, foregår det via en computer hjemme i Skanderborg.

Coronarestriktionerne forlænges tre uger frem til 7. februar. Det meldte myndighederne ud på et pressemøde onsdag aften.

For efterskoleelev Amalie Juul Frommelt fra Skanderborg betyder det, at hun må undvære sine efterskolekammerater lidt endnu, og at efterskoleopholdet foregår hjemme i hendes families hus.

- Det er selvfølgelig virkelig trist. Man vil jo bare gerne være på efterskolen sammen med de andre, mens man kan, fortæller Amalie Juul Frommelt til TV2 ØSTJYLLAND.

Fællessang skaber fællesskab

Hun går på Efterskolen Ådalen syd for Aarhus, og selvom efterskoleeleverne er spredt for alle vinde, forsøger de at bevare fællesskabsfølelsen ved blandt andet at holde fællessang sammen med eleverne – dog hver for sig via computeren.

- Fællessang er noget af det, der er med til at skabe fællesskab. Det er jo det, efterskole går ud på. Det er fællessang, fællesskab og det at skabe nogle gode rammer for hinanden, siger Niels Boelsmann til TV2 ØSTJYLLAND.

Niels Boelsmann er lærer på Efterskolen Ådalen, og ville ønske, de kunne have alle deres elever på skolen og være sammen med dem hele tiden.

 Selvom det er en mærkelig tid for specielt efterskoleelever, så forsøger man på Efterskolen Ådalen at køre hverdagen videre med normal undervisning, blot med lidt længere afstand.

Situationen er træls

Amalie Juul Frommelt synes, at det er superfedt, at skolen laver alternative arrangementer, såsom quizzer, tegnelege og fællessang. Det er med til at bibeholde efterskolefølelsen.

- Det betyder meget, at skolen laver noget for os. Det er en lille erstatning. Man kan selvfølgelig ikke mærke de andre på samme måde, så det kan selvfølgelig ikke erstatte det helt.

Både Amalie Juul Frommelt og Niels Boelsmann håber på, at de snart må komme tilbage på efterskolen, så eleverne kan få så meget ud af deres efterskoleophold som overhovedet muligt.

- Der er i hvert fald ikke så meget andet at sige om situationen end træls, siger Amalie Juul Frommelt.

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

slhjwu8plmslqa00u20210416130349

Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

Dagens mest læste