Skoleleder: Noget var under opsejling

Eleverne på Gyvelhøjskolen utilfredse med sidste skoledag, men ledelsen havde hørt rygter om lidt for vilde tiltag.

Genrefoto.

Eleverne på Gyvelhøjskolen strejkede i formiddags over skoleledelsens beslutning om at ændre på proceduren for sidste skoledag.

De store elever i niende klasse var utilfredse med, at de ikke som vanligt kunne få lov til at løbe rundt og kaste med karameller i alle klasselokaler.

I stedet havde de fået tildelt et lokale på øverste etage, hvor de derfra kunne kaste karameller ned over de andre elever.

- Sidste år brugte vi mange ressourcer på at rengøre efter hårfarve, tandpasta, madkulør, mel og andre ting, som var smidt på vægge, møbler og gardiner, fortæller skoleleder Jørgen Fjord til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Desuden var der flere tegn på, at denne års sidste skoledag ville blive en anelse mere begivenhedsrig, end ledelsen ville acceptere.

- Vi havde hørt rygter om aktiviteter til sidste skoledag, som vi ikke ville acceptere. Vi ved ikke, om rygterne talte sandt, men vi valgte at foregribe begivenhedernes gang, siger Jørgen Fjord uden at ville komme nærmere ind på, hvad skolens ledelse har hørt af rygter.

Alligevel er han stolt af elevernes aktion.

- At de dagen før Grundlovsdag gennemfører en demonstration, som de endda anmeldte i fredags, uden ballade, gør mig stolt.