Skolebørn giver deres legetøj væk til Julehjælpen

For at glæde børn, der måske ikke får så mange julegaver, er det en fast tradition på Ejer Bavnehøjskolen, at eleverne give legetøj videre

00:57

Julen får det bedste frem i de fleste, og også de mindste føler en trang til at gøre en forskel og glæde andre, der ikke har så meget. Sådan er det i hvert fald på Ejer Bavnehøjskolen i Skanderborg, hvor børnene pakker legetøj ind, som de kan undvære, for at give det til Julehjælpen.

- Vi har fundet legetøj og tøj, som de ikke bruger længere, og så bliver det pakket ind. Det er en tradition med en form for omvendte julegaver på vores skole, siger mor til to børn på skolen, Rita Eriksen.

Læs også Loft for kontanthjælp får ansøgning om julehjælp til at eksplodere

Børnene Amalie og Victoria Eriksen har valgt, at de hver især giver henholdsvis et brætspil og et puslespil væk, og det er en rar følelse, synes de.

- Det er meget godt, når man tænker på, at de er til dem, der ikke rigtig får julegaver. Det bliver man glad af, siger Amalie Eriksen.

Moren glæder sig over det, som børnene lærer af ordningen.

Læs også Venstre: Der er plads i budgettet til både jul og hverdag

- Det er fantastisk, at den lærer børn også at give de andre børn, siger Rita Eriksen.

I dag bliver de mange pakker så lagt under et stort juletræ på skolen, hvor eleverne skiftes til at gå op og lægge en gave. Herefter samler organisationen Julehjælpen gaverne ind og bringer dem med til deres juletræsfester for udsatte familier.

Sådan så skolens juletræ ud med alle børnenes gaver under træet.