Skole i Ry fejrer sidste skoledag: - Vi vil vise, hvad vi også er

Østjyske folkeskoleelever bliver i disse dage færdige med 10 års skolegang. På Mølleskolen i Ry gør man lidt ekstra ud af, at dagen skal sætte skolen i et positivt lys

00:37

VIDEO: Der bliver gjort meget ud af sidste skoledag på Mølleskolen i Ry. De ønsker at vise, hvad skolen står for.

Der er glæde og smil over hele Mølleskolen i dag, hvor afgangseleverne fejrer sidste skoledag. Smil var der ikke sidste år, da skolen var ramt af en tragisk hændelse.

Skolen blev sidste år centrum for medierne landet over, da en 16-årig dreng blev ramt af en flaske brændende benzin og blev forbrændt på 20 procent af kroppen. En sag der senere har resulteret i fængsel til en 16-årig dreng. 

Den episode vil skolen vise, at de er ovre, og det gør de med manér i dag, hvor hele skolen fester.

- Vi vil gerne fortælle de gode historier fra Mølleskolen om de unge mennesker, som kommer ud med gode eksaminer og en har god dag, og som kigger fremad, fortæller skoleleder på Mølleskolen Kristian Toft til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også 16-årig dømt Ry-dreng skal i retten igen

En af de elever, som fejrer dagen, er Mads Holmgaard fra 9. klasse. Han vil gerne bidrage til, at hele skolen får en god dag.

- Det betyder meget for os 9. klasser. Vi får lov at klæde os ud, gøre de andre børn våde og kaste karameller. Sprede noget glæde, siger Mads Holmgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

00:38

VIDEO: Skoleleder Kristian Toft fortæller, at det er en af de bedste skolerevyer, han har set.

Luk video

Afgangseleverne har lagt et stort frivilligt arbejde i, at dagen skulle blive så god, som overhovedet muligt. Blandt andet har eleverne i deres fritid organiseret en storslået revy, som skulle få smilene frem hos skolens elever på tilskuerrækken.

- Vi har prøvet at gøre en indsats for, at revyen er særlig god. Vi fik at vide af en lærer, at hun græd af grin, siger Karoline Cidenius, der går i 9.D på skolen. 

Læs også Sidste skoledag er ikke kun for de ældste

Der er gjort meget ud af forestlillingen i år, men det er ikke noget særsyn i Ry, hvor skolen ligger.

- Mølleskolen er faktisk kendt for at lave en flot sidste skoledag med en flot forestilling. Det har været vigtigt for os at fortælle historien om, hvad Mølleskolen er, siger skolelederen. 

Selvom dagen i høj grad handler om karamelkast og revyspil, er eleverne godt klar over, at den også markerer slutningen af en æra.

- Vi siger farvel til noget gammelt og bevæger os hen mod noget nyt. Jeg er spændt på, hvad der sker. Det bliver spændende, siger Victor Aagelundsgaard fra 9.B.