Skanderborgs guldkyst

Skanderborg kaldes for landets guldkyst

Der er stor forskel på graden af velfærd og levevilkår i de danske kommuner, og Skanderborg er højt placeret, når det gælder velfungerende kommuner.

Bedst går det i Midtjylland og i kommunerne nord og vest for København. Det viser en analyse lavet af Kaas og Mulvad for Fagbladet 3F.

Analysen er lavet ud fra 24 parametre inden for blandt andet økonomi, sundhed, arbejdspladser og muligheder for uddannelse.

Fire ud af de fem højest placerede kommuner ligger i Nordsjælland med Gentofte som national velfærdstopscorer.

- Hovedstadsområdet klarer sig godt. Her er der mange kvalifikationer, og det er der, hvor mange flytter hen for at få job, siger arbejdsmarkedsforsker fra RUC Bent Greve.

Skanderborg er landets guldkyst

Næsthøjest på listen finder man Skanderborg Kommune. Her er få langtidsledige og en solid fremgang i antallet af arbejdspladser.

- Skanderborg-området er, det man kalder Danmarks guldkyst. Det er tæt på motorvejen, og der er store stabile virksomheder med masser af job. For eksempel Kamstrup, Pressalit og Dynaudio, siger Kaj Skov Rasmussen, næstformand i 3F Søhøjlandet.

Ifølge opgørelsen klarer kommuner på Sydsjælland og Lolland-Falster sig samlet set dårligst, men Bent Greve understreger, at selvom det generelt går skidt i en kommune, kan der godt være enkelte parametre, hvor det går fint.