Skanderborg: V vil komme stærkt tilbage

Venstre i Skanderborg går endnu engang tilbage i ny måling, men partiet er alligevel fortrøstningsfuld

En meningsmåling foretaget af Megafon for TV2 | Østjylland viser, at Venstre i Skanderborg igen går tilbage, efter at partiet tilbage under kommunalvalget i 2013 mistede to mandater og gik 3,5 procentpoint tilbage. Denne gang er det 2,2 procentpoint, man ser ud til at miste.

Midtvejsvalg i Skanderborg: Status quo i rød og blå blok

- Jeg forventer, at vi kommer stærkt tilbage og hiver stemmerne hjem. Det er nemlig tit tilfældet, at folk sætter kryds efter, hvilken personer de støtter, og der har vi stærke kandidater, siger byrådsmedlem Søren Erik Pedersen (V).

Stort byggeri koster stemmer

Han tror, at stemmefaldet især skyldes manglende promoveringsmuligheder og et stort byggeprojekt, som Venstre bakkede op om.

Gaarde er en vellidt herre i Skanderborg

- Borgmester Jørgen Gaarde klipper jo en masse snore og gør opmærksom på sig selv, og i den forbindelse har vi ikke helt de samme muligheder. Derudover tror jeg, at vi har mistet stemmer ved at bakke om byggeriet Skanderborg Fælled, som en del venstrefolk var imod, forklarer Søren Erik Pedersen.

I den anden mere positive ende af skalaen er det Liberal Alliance og Alternativet, der markerer sig positivt i Skanderborg. Førstnævnte går to procentpoint frem og sætter sig solidt på et mandat, mens Alternativet får 4 % af stemmerne og ligeledes ligger til et mandat.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender mandag aften en direkte tv-debat om Skanderborg Kommune med deltagelse af politikere fra alle byrådets partier.

Thomas Bloch Ravn - Museumsdirektør i Den Gamle By

play25 år som museumsdirektør: - Den Gamle By er de umulige projekters museum

Skærmbillede 2021-01-24 kl. 20.49.53

playMaria venter sit første barn - men får ingen fødselsforberedelse

Per Zeidler

Ekspolitiker tiltalt i ny sag om rufferi: Tjener stadig på gangbangs

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

def_thumb,50_percent

play Michael Aastrup tager bladet fra munden: Min største fejltagelse i 30 år

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde