Skanderborg klar med nødplan efter buskonkurs

Centrum Turists økonomiske problemer kan skabe gener for buskørslen til og fra specialskoler og dagscentre i Skanderborg Kommune

Mandag morgen indløb en træls meddelelse til kommunens medarbejdere i Skanderborg: Centrum Turist er gået konkurs.

Busselskabet er Danmarks ældste og et af de største i landet, og det har siden 2014 været Skanderborg Kommunes hovedleverandør af personkørsel.

- Vi er kede af konkursen, som rammer mange af vores borgere. Vi har iværksat et midlertidigt nødberedskab, som tager over, når kørslen stopper, siger Asbjørn Kjærgaard, indkøbs- og udbudschef i Skanderborg Kommune.

Centrum Turist stod blandt andet for en del af kørslen med børn, som køres til specialskoler og kørslen med ældre og handicappede til og fra dagcentrene samt kørsel med personer til læge og genoptræning.

Busser dukker ikke op

- Vi arbejder på højttryk, så konkursen giver så få gener som muligt for vores borgere, men vi kan ikke undgå, at der vil ske forsinkelser og uforudsete hændelser i en periode. Vi retter løbende til og forventer at være tilbage på 100 procent normal drift i løbet af en kort periode, fortæller Asbjørn Kjærgaard.

Martin Jørgensens busselskab er truet af konkurs

Konkursen er ikke endegyldigt bekræftet fra Centrum Turist, men Asbjørn Kjærgaard har fået de første meldinger om busser, der ikke er dukket op som planlagt. Derfor er nødplanen allerede sat i værk.

- For os er det vigtigt, at borgerne ikke er bekymrede, for vi har en backup-plan, der sørger for, at alle bliver hentet og bragt. Det er bare ikke sikkert, hvor busserne kommer fra, forklarer Asbjørn Kjærgaard.

Forældre til børn, der skal køres til specialskole, har fået direkte besked.

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken