Skanderborg har overrasket alt og alle

Kvindeholdet havde ambition om en ottendeplads - men ligger lige nu til direkte oprykning til håndboldligaen

02:12

1 af 2

Skanderborg Håndbolds kvinder har overrasket stort i første division, og med en nuværende førsteplads er kursen sat mod en direkte oprykning til den fornemste række; håndboldligaen.

Lørdag fik Skanderborg så besøg af TMS Ringsted, et hold det tidligere har tabt til i denne sæson, men på hjemmebane i "Cigaræsken" kørte Skanderborg Håndbold gæsterne over og vandt 35-20.

Dermed er der stadig rigtig god udsigt til en oprykning.

- Ligahåndbold var slet ikke en del af planen, så det er stadig lidt uvirkeligt, synes jeg. Man har slet ikke lige vænnet sig til det, og det kan jo stadig gå galt, men det satser vi da ikke på, så skal vi i hvert fald dumme os her til sidst, siger Amalie Grøn Hansen, der også blev dagens topscorer med otte mål.

Fortsætter mod ligaen trods amatørstatus

Ifølge træner Mikkel Voight Frederiksen skyldes det blandt andet den lave gennemsnitsalder på holdet, at Skanderborg Håndbold har kurs mod ligaen.

- Pigerne er ivrige efter at træne, og mange af spillerne har også en ambition om at prøve noget på endnu højere plan end første division, siger Skanderborg-træneren.

Skanderborg Håndbold har med tre kampe tilbage af sæsonen et forspring på seks point til den nærmeste modstander Ajax, der dog har spillet en kamp mindre.

Se indslaget om Skanderborg Håndbold i videoen ovenfor.