Samtale hjælper nybagte mødre

Letter presset i en svær tid

Foto: Thomas Graversen

Sundhedstjenesten i Skanderborg Kommune har succes med samtalegrupper for kvinder, som har det svært efter en fødsel.

De deltagende kvinder føler sig efterfølgende mere tilpasse i deres moderrolle. Derfor bliver forsøget med samtalegrupperne - Svært efter fødsel - nu gjort permanent.

- Tilbuddet har været en succes. Kvinderne fortæller, at de får meget ud af at hjælpe hinanden med at få tacklet de udfordringer, der er i det moderne moderskab. På den måde ligger samtalegrupperne i naturlig forlængelse af ideen om Skanderborg Kommune 3.0, hvor borgerne er aktive medskabere af egen velfærd, siger Bodil Lauridsen, der er leder af Sundhedstjenesten, i en pressemeddelelse.

I Skanderborg Kommune oprettes løbende samtalegrupper for kvinder, som har det svært efter fødslen, og forløbet er ikke kun for kvinder med tegn på decideret fødselsdepression. Det gælder også for kvinder, som har svært ved at få familielivet til at fungere efter en fødsel.

- Når tiden efter fødslen er svær, kan det være en stor udfordring for både mor-barn-relationen og parforholdet, og derfor sigter "Svært efter fødsel" også mod at støtte og hjælpe familien som helhed, fortæller Bodil Lauridsen, der er glad for, at forsøget med samtalegrupperne nu er gjort permanent.

Svært efter fødsel afvikles næste gang i september.