Samråd om Sølund Festival

Venstre kalder ministeren i samråd

Det lokale folketingsmedlem Kim Andersen (V) har i samarbejde med Venstres socialordfører Eyvind Vesselbo kaldt ministeren for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, Manu Sareen i åbent samråd vedrørende Sølund Musik Festival.

- Der har været meget diskussion om festivalen og de handicappedes muligheder for at deltage med ledsagelse af social pædagogisk bistand. Jeg synes, at det er bedst for alle parter, at vi nu får redt trådende ud og søger at finde en løsning, siger folketingsmedlem Kim Andersen i en pressemeddelelse. 

Se: Sølund Festival reddet

- For vi ønsker jo alle, at festivalen skal bestå og, at deltagerne får den store oplevelse, som mange glæder sig til gennem et helt år. Og også at de kan få den socialpædagogiske hjælp og bistand med på festivalen, som for mange vil være helt nødvendig. Jeg har derfor i samarbejde med Eyvind Vesselbo taget skridt til, at få den ansvarlige minister i åbent samråd i Folketingets Socialudvalg. Her skal ministeren redegøre for problemstillingerne i sagen og samtidig give nogle svar på, hvordan der kan findes en langsigtet løsning, siger Kim Andersen.

Der har den seneste tid hersket tvivl om, hvorvidt verdens største musikfestival for udviklingshæmmede var nødt til at dreje nøglen og lukke.

Bidrag fra private firmaer og festivalgængere har dog indbragt så store beløb, at der bliver afholdt Sølund Musik Festival 2014.