Samlekort skal forebygge børneulykker

John Sørensen fra Skanderborg har en god idé til at forebygge børneulykker

Hvordan kan vi forebygge og mindske antallet af børneulykker?

Det var det overordnede spørgsmål, da Børneulykkesfonden satte gang i en idékonkurrence, hvor danskerne kunne komme med bud på, hvordan man forebygger de mange ulykker.

John Sørensen fra Skanderborg har ifølge dommerkomiteen den bedste idé. Med samlekort skal børnene lege sig til sikkerhed i hverdagen.

- Jeg kan godt lide at opfinde ting, og jeg er samtidig lidt af en sikkerhedsnørd, der altid sørger for at have en god sikkerhedsmargin. Så jeg synes, det var en oplagt mulighed at deltage i idékonkurrencen, siger John Sørensen.

- Inspirationen til samlekort om børneulykker opstod, da jeg blev tilbudt Disney-kort i en af de lokale butikker, fortsætter han.

Bruger et kendt børneunivers

Ulykker udgør ét af de største sundhedsmæssige problemer for børn. Hvert år kommer cirka 165.000 børn under 15 år ud for en ulykke og må en tur på skadestuen.

I dommerkomiteen blev der lagt vægt på, at vinder-idéen var så langt i processen, at det var muligt at afgøre, om idéen kunne sættes i produktion.

- Samlekort er en gammel kending, men det er stadigvæk et stort hit blandt børnene. Samlekort er en god mulighed for at kombinere læring og leg, og så er det muligt at bruge et kendt børneunivers, der kan fange børnenes interesse. Samlekort er også en fælles aktivitet, som børn og forældre kan være sammen om, ligesom at børnene også skal bytte kort for at få samlebogen fyldt, siger Henriette Madsen, der er Generalsekretær for Børneulykkesfonden, i pressemeddelelsen.

Det var ambassadør for Børneulykkesfonden, tidligere sundhedsminister Astrid Krag, der uddelte vinderstatuetten og blomster.

Aarhus Universitet

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs

Museum Østjylland

play VIDEO: Kæmpe lager sikrer østjysk historie

john Møller Kørerlærer

play Alle køreprøver udsat igen: Kasper må se langt efter sit kørekort

hussalg til salg hus bolig boligmarked boligmarkedet ejendomsmægler

play Boligmarkedet tordner frem: Husene bliver flået væk i rekordfart