Samlede tre ton overskudsmad

FødevareBanken fik tre ton god mad ud af anstrengelserne på årets Smukfest

Frivillig i fødevareBanken Ole Jespersen samler mad ind under dette års Smukfest

Der var samarbejde mellem Smukfest og fødevareBanken i forbindelse med årets festival i Skanderborg, og det var et samarbejde, der endte i et sandt madorgie.

Hele tre ton mad blev foræret fra Smukfest til foreningen fødevareBanken - alt sammen i en kvalitet, så det kunne serveres for udvalgte væresteder og andre gode formål, hvor socialt udsatte kan få mad på bordet. Et ton blev uddelt mandag, et ton tirsdag og så det sidste i morgen, onsdag.

Se: Smuk mad til de trængende

- Vi gik faktisk i gang uden de store forventninger. Vi havde indsamlet på Northside, og der fik vi omkring et ton, så vi havde en idé om, at det nok ville være lidt mere, men vi er rigtig glade for 3,3 ton, og det passer rigtig fint ind i det antal modtagesteder, vi har, siger fødevareBankens driftchef i Aarhus Jesper Kinnerup til tv2oj.dk.

Han glæder sig over samarbejdet med Smukfest, som fødevareBanken meget gerne vil gentage i de kommende år.

3,3 ton blev indsamlet, og 300 kilo blev sorteret fra. Blandt modtagelserne er cirka et ton kød, et halvt ton færdigretter, et ton forskelligt grønt og cirka 200 kilo kage i små portionsanretninger.

- Det skaber en masse glæde, når vi leverer de her ting ud - og kage er en af de ting, som de måske ikke ser så tit, der hvor vi deler ud, siger Jesper Kinnerup.