Sådan er du sikret hvis kontoen lænses

Flere kvinder oplevede snyd og bedrag efter at have handlet med deres kreditkort ved Ladies Night i Skanderborg. Men de er sikret af deres bank, lyder det fra Tænk

Flere kvinder oplevede at blive snydt og bedraget, da de brugte deres kreditkort til arrangementet Ladies Night i Fælleden i Skanderborg. 

En af dem, der oplevede snyd, var Christina Christensen, som købte et par sko til 500 kroner ved en af boderne ved arrangementet. Hun betalte med sit kreditkort, men opdagede senere, at der var trukket 10.000 kroner fra kontoen. 

Og selv om det er en ubehagelig oplevelse at se tusindvis af kroner forsvinde fra ens konto, så er der gode chancer for at få sine penge tilbage.

- Heldigvis har vi en rigtig god forbrugerbeskyttelse i Danmark, når man betaler med kort. Og det vil sige, når man oplever en situation, som den her, så skal man skynde sig at kontakte sin bank, som så har mulighed for at tilbageføre pengene til ens konto, hvis de er blevet trukket uretmæssigt, siger Troels Holmberg, der er seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk, til TV2 ØSTJYLLAND.

Atypisk svindel

Sagen fra Ladies Night i Skanderborg skiller sig ud fra andre svindelsager, fordi kvinderne, der blev snydt, brugte en dankortterminal til at betale med. Men selvom de fysisk har trykket en pinkode for at betale, så er de stadig beskyttet af lovgivningen.

- Man skal selvfølgelig altid tænke sig om og vurdere situationen, men som udgangspunkt skal man som forbruger trygt kunne betale. Det er bankerne og betalingsvirksomhederne, som sikrer, at betalingssystemet er i orden, siger Troels Holmberg.

quote Heldigvis har vi en rigtig god forbrugerbeskyttelse i Danmark, når man betaler med kort.

Troels Holmberg

Men selvom banken gør arbejdet med at inddrive pengene, så skal man stadig bruge sin sunde fornuft, når man handler med sit kreditkort.

- Som udgangspunkt skal man aldrig lade sit kort komme ud af syne. Eksempelvis ved at give det til en tjener og lade ham gå ud i baglokalet. Og i en situation som den her, hvor terminalen ikke fungerer, eller displayet ikke fungerer, så bør man også være tilbageholdende med at betale, siger Troels Holmberg. 

I videoen herunder kan du se mere om historien fra Ladies Night i Skanderborg, hvor flere kvinder oplevede at der blev trukket tusindvis af kroner fra deres konto.

VIDEO: Flere deltagere til et modeshow i Skanderborg føler sig snydt og bedraget. De købte ting til eventet Ladies Night for få hundrede kroner men fik efterfølgende trukket flere tusinde på deres visa-dankort.
Malling kirke

play Nu er dræbte Freyja bisat

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel

corona

liveblog COVID-19 LIVE: Antallet af coronasmittede overstiger 600

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning