Rygte: Khader jagter comeback

Stiller muligvis op for De Konservative i Østjylland

Naser Khader kan være på vej til et opsigtsvækkende comeback i dansk politik.

Flere kilder fortæller uafhængigt af hinanden til TV 2 | ØSTJYLLAND, at Naser Khader i spil til en opstilling i Østjyllands Storkreds for Det Konservative Folkeparti.

Her skal han angiveligt overtage de to kredse, som partifællen Tom Behnke tidligere har været opstillet i. Tom Behnke har været opstillet i Aarhus Syd- og Skanderborg-kredsene, men meldte allerede i oktober ud, at han ikke stiller op ved det kommende valg.

Flere centralt placerede kilder på Christiansborg bekræfter overfor TV 2 | ØSTJYLLAND, at de kender til rygtet om, at Naser Khader står overfor et muligt comeback i dansk politik.

Også det konservative byrådsmedlem og 2. viceborgmester i Aarhus Marc Perera Christensen bekræfter, at han kender til rygtet om, at Naser Khader ved det kommende valg ønsker at stille op til Folketinget. Han vil dog ikke kommentere på, hvorvidt Naser Khader er i spil til en østjysk opstillingskreds forud for det kommende valg.

Se: - Khader afviser rygter

- Jeg har hørt rygtet om Khader. Men jeg vil ikke kommentere på rygter om navngivne kandidater. Vi har mange gode og spændende kandidater i spil til Aarhus Syd- og Skanderborg-kredsene, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det Konservative Folkepartis lokalafdeling i Skanderborg forventer indenfor en måned at kunne sætte navn på den kandidat, der stiller op i kredsen. Spørgsmålet bliver afgjort på en ekstraordinær generalforsamling.

Naser Khader har tidligere siddet i Folketinget for både Det Radikale Venstre og Liberal Alliance. Ved det seneste valg i 2011 stillede han op for Det Konservative Folkeparti i Københavns Omegns Storkreds, men blev ikke valgt.

Efter valget forlod han dansk politik og har siden arbejdet for den liberal-konservative amerikanske tænketank Hudson Institute i Washington. Han er passivt medlem af Det Konservative Folkeparti.

TV 2 | ØSTJYLLAND har forsøgt at få en kommentar fra Naser Khader. Han har indtil videre ikke reageret på henvendelsen.