Rektor: Kanotur skal granskes

Gymnasium ser på om procedurer kan forbedres

Arkivfoto

Den stærkt kritiserede kanotur, hvor ni elever fra 1. G på Skanderborg Gymnasium fik en dramatisk start på deres gymnasietid, skal nu granskes nærmere, oplyser skolens rektor Jakob Thulesen Dahl.

- Efter mandagens oplevelse, med tre kæntrede kanoer og en del bekymrede elever og forældre, skal vi selvfølgelig igen kigge alle aspekter af introturen efter i sømmene, siger rektor Jakob Thulesen Dahl på skolens hjemmeside.

- Der er efter de første evalueringer ingen tvivl om at alle elever og deltagende lærere agerede professionelt og med stor ro. Alle havde redningsveste på og der var som sådan ingen der opfattede situationen som andet end et ærgerligt, men uheldigt uheld.       

- Der er tale om en normal aktivitet i det område som vi alle sammen bor i, og mange elever har i forvejen mange erfaringer med kanosejlads på Gudenåen eller en af de andre mange søer i Søhøjlandet. Så selvfølgelig skal vi fortsat bruge søen til at give alle elever denne oplevelse.

Men når det er sagt, så vil idrætslærerne og rektor gennemgå hændelsen i detalje og finde de steder hvor procedurerne kan forbedres. Der vil være ting vi kan gøre anderledes og derved få både en endnu større tryghed samt bibeholde de mange fine aspekter der er i øvelsen at sejle en kano, hedder det på hjemmesiden