Reducerer CO2-udslip

Skanderborg Kommune har indgået ny, grøn aftale om nærvarme, som kan være med til at reducere CO2-udslippet med op til 70 procent

Skanderborg Kommune har indgået en aftale med det Insero-ejede selskab Best Green om en ny og energivenlig opvarmning af flere af kommunernes bygninger.

Den nye varmeløsning hedder nærvarme og er baseret på varmepumpeteknologi.

Konceptet går ud på, at firmaet Best Green køber og ejer en varmepumpe, der installeres ved kunden. Kunden betaler for den varme, de forbruger på samme måde som fjernvarmekunder. Best Green er ansvarlig for vedligehold og drift.

Tænker i nye løsninger

Skanderborg Kommune er den første kommune i landet, der vælger den nye, grønne varmeløsning. Flere af kommunens bygninger har ikke adgang til fjernvarme, og her er der behov for at tænke i nye løsninger.

- I Skanderborg vil vi arbejde for at sikre de lokale landsbysamfund bliver ved med at være attraktive. Det kræver, at vi effektiviserer og nytænker vores løsninger. Med en nærvarmeløsning reducerer vi kommunens CO2-udledning markant. Samtidig sikrer vi en fornuftig og endda billigere og nemmere drift, siger borgmester Jørgen Gaarde i en pressemeddelelse.

Opnår hurtigt besparelse

Allerede fra første år opnår kommunen en besparelse på varmeudgifterne. Derudover kommer en forventet reduktion i CO2-udslippet på 70 procent i forhold til det nuværende udslip.

Også virksomheder og husejere ude i landsbyerne, der står over for at udskifte deres gamle varmeløsning til en nyere og mere bæredygtig løsning, kan få gavn af den nye nærvarmeløsning.

I første omgang skal Best Green stå for installation og drift af varmeløsningen til den helt nye anneksskole i landsbyen Hylke. Skolen opføres, som del af en samlet indsats, for at sikre, at Hylke bliver ved med at være et attraktivt landsbysamfund.