Problemer med hash i Hørning

SSP øger indsatsen

SSP-netværket i Hørning styrker den forebyggende indsats mod hashmisbrug blandt byens unge.

Det sker efter, at netværket gennem et stykke tid har set tegn på, at misbruget breder sig.

Det er tegn på en stigning i det eksperimenterende forbrug blandt unge i alderen 13 - 18 år, som får SSP til at optrappe indsatsen. Det fortæller SSP-koordinator Bo Østergaard.

- Vi kan registrere, at flere eksperimenterer med hash og hænger ud i miljøet. Det er dybt problematisk, hvis en hashkultur får lov at slå rod og blive en del af dagligdagen for byens unge. Derfor er det vigtigt, at vi sætter massivt ind med forebyggelse på et meget tidligt tidspunkt.

Skoler og klubber med i indsatsen
Udover kommunens Rusmiddelcenter og Ungeteam er Hørnings skoler, klubber og ungdomsskole med i indsatsen. Det samme er selvfølgelig politiet.

Bo Østergaard tilføjer, at hashen ikke må blive en del af de unges liv. Og at det derfor er vigtigt, at hele byen - ikke mindst forældrene - står sammen og bakker op om tiltagene.

Formand for Undervisnings- og Børneudvalget Frands Fischer (S) er tilfreds med, at man øger indsatsen allerede nu. Det viser nemlig, at den hidtidige indsats har virket.

- At vi kan opfange de her tendenser på et tidligt tidspunkt viser, at vores beredskab fungerer godt. En tidlig og målrettet indsats er helt afgørende, så vi hurtigt kan tage fat om problemet og få signaleret til de unge, at det ikke er i orden at bruge nogen form for stoffer, siger Frands Fischer.

SSP er et samarbejde mellem skole, socialvæsenet og politi. Formålet er at forebygge kriminalitet, misbrug og mistrivsel for alle børn og unge i Skanderborg Kommune.